Ελλάδα|03.04.2022 10:38

Ρούλα Πισπιρίγκου - Ιατροδικαστής Λέων: Η αλήθεια θα φανεί αν υπάρξει δείγμα από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας - Να πάρουμε το τάμπλετ μέσα από τον τάφο

Newsroom

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με «καταιγισμό» καταγγελιών και πληροφοριών να έρχονται συνεχώς στο φως. Η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, παραμένει στη ΓΑΔΑ και επιμένει στην αθωότητά της, με την αστυνομία να επικεντρώνεται σε tablet που φέρεται να έχει θαφτεί μαζί με την 9χρονη Τζωρτζίνα. 

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι το tablet μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχει κι άλλος λόγος να γίνει αυτή η εκταφή. Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε στην εκπομπή της η Αγγελική Νικολούλη, η Ρούλα Πισπιρίγκου που έχει συλληφθεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ζήτησε να ταφεί η μικρή μαζί με το τάμπλετ, με το οποίο συνήθισε να παίζει.

Λέων: Δείγμα από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας θα δείξει την αλήθεια

Όπως είπε ο κ. Λέων στον τηλεοπτικό σταθμό έχει επιβεβαιωθεί η χρήση της κεταμίνης ως αιτία θανάτου. «Κάνοντας την εκταφή μπορούν να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της για να γίνει ανάλυση και να μάθουν πώς συνέβησαν τα προηγούμενα περιστατικά», σημείωσε.

«Η τρίχα έχει την ιδιότητα να μπορεί να μας δίνει την ανάλυση ουσιών σε βάθος χρόνου. Είναι το μόνο βιολογικό υλικό στο οποίο μπορούμε να δούμε ακόμη και πριν 2-3 μήνες αν υπήρχε η χρήση αυτής της ουσίας ή και άλλως ουσιών, με βεβαιότητα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Τόνισε, επίσης, ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από εξωγενή παράγοντα. «Υπάρχουν σημάδια και τα ευρήματα μιλάνε ξεκάθαρα. Το πανάκι βρέθηκε σίγουρα στο στόμα του βρέφους και αυτό δείχνει την αιτία θανάτου».

θάνατοιιατροδικαστήςπαιδιάειδήσεις τώραΠάτραΡούλα Πισπιρίγκου