Ελλάδα|03.04.2022 17:30

Πάτρα: Όλο και περιπλέκεται η υπόθεση της Τζωρτζίνας - Στο «φως» νέα καταγγελία και SMS της Ρούλας Πισπιρίγκου σε γιατρούς

Newsroom

Σοκάρει νέα καταγελλία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της. Γιατρός ισχυρίζεται ότι όταν προσπαθούσαν να σώσουν τη μικρή, εκείνη τους είπε «σταματήστε, δεν έχει κανένα νόημα», την ώρα που στο «φως» έρχονται και μηνύματά της με γιατρούς.

Ειδικότερα, στις 8 Απριλίου του 2021 η μικρή Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Τρεις μέρες αργότερα, έπαθε ανακοπή καρδιάς και ο αναισθησιολόγος, υπερβαίνοντας κάθε χρονικό όριο, κατάφερε μετά από 55 ολόκληρα λεπτά να επαναφέρει στη ζωή το παιδί.

Για εκείνες τις δραματικές στιγμές μιλάει τώρα γιατρός στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο οποίος ήταν σε βάρδια εκείνο το βράδυ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθούσε ατάραχη και ανέκφραστη την προσπάθεια ανάνηψης.

«Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του κι ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, είπε: "Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί"» είπε η σήμερα κατηγορούμενη, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο γιατρός.

«Ποια μάνα λέει κάτι τέτοιο; Ποια μάνα δεν ελπίζει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο; Ποια μάνα δεν θα ήταν σοκαρισμένη και αλλόφρων; Κι όμως, η Ρούλα έβλεπε απαθής την προσπάθεια της ανάνηψης, σαν να επρόκειτο για μια τοπική ιατρική δουλειά ενός γιατρού» σχολιάζει έπειτα.

Ο «σεκιουριτάς» και οι υποψίες της Ρούλας για τον Μάνο

Παράλληλα, την προηγούμενη βδομάδα έγινε γνωστό πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει από φίλο της «σεκιουριτά» να παρακολουθεί τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, επειδή ήθελε να ξέρει τα πάντα για τις κινήσεις του και ιδίως για τη σχέση που διατηρούσε με άλλη γυναίκα στην Αθήνα.

Η κατηγορούμενη, μάλιστα, από τα μέσα Φεβρουαρίου υποψιαζόταν ότι ο Μάνος συνεργάζεται με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δίνοντας πληροφορίες που θεωρούσε ότι «την έβλαπταν», όπως γράφει η ίδια εφημερίδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 33χρονη είχε εξωτερικεύσει τις υποψίες της στη μητέρα και την αδερφή της, αλλά και σε άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός της. Επίσης, φαίνεται πως αναζητούσε τρόπους παρακολούθησης του Μάνου για να «τσεκάρει» αν ανεβαίνει τα σκαλιά της ΓΑΔΑ ή συναντιέται με αστυνομικούς.

Τα «παραπλανητικά» μηνύματα με τους γιατρούς

Στο «φως» έχουν έρθει μηνύματα της 33χρονης κατηγορούμενης στους γιατρούς, λίγα 24ωρα πριν η 9χρονη Τζωρτζίνα φύγει από τη ζωή με τη χρήση της δηλητηριώδους ουσίας κεταμίνη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής», χαρακτηριστικό είναι SMS της Ρούλας Πισπιρίγκου που έγραφε σε γιατρό: «Θέλουμε το καλύτερο για το παιδί μας γιατί μόνο αυτό μας έχει απομείνει».

Τις ίδιες ημέρες, είχε στείλει και άλλο μήνυμα, κατά το οποίο απέδιδε τα ανεξήγητα επεισόδια υγείας της μικρής σε «πυρετικά κύματα που κάνει λόγω νευρολογικής φύσεως». Επίσης, εξέφραζε αγωνιώδη ερωτήματα για τις βραδυκαρδίες και τις άλλες καρδιακές αρρυθμίες που παρουσίαζε το παιδί, και ενώ η 9χρονη, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε κάποιοι καρδιολογικό πρόβλημα.

Μάλιστα, η κατηγορούμενη σε επικοινωνία της με τους γιατρούς τόνιζε ότι «πρέπει να βρούμε από τι πέφτει το οξυγόνο», λέγοντας χαρακτηριστικά σε γιατρούς ότι «μην σας νοιάζει για μένα και τη συμπεριφορά μου, εγώ είμαι "παγοκολόνα"», σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Νέο βίντεο από την κηδεία της Τζωρτζίνας

Στη δημοσιότητα ήρθε και νέο βίντεο από την ημέρα της κηδείας της μικρής Τζωρτζίνας. Σε αυτό, το οποίο δημοσιεύει το flamis.gr, φαίνεται ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης να κοιτάζει ψηλά.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, είχε συνεχώς το βλέμμα της στο φέρετρο.

θάνατοιΠάτραειδήσεις τώραπαιδιάΜάνος ΔασκαλάκηςΡούλα Πισπιρίγκου