Ελλάδα|04.04.2022 12:37

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα - Εγκληματολόγος: Τα 2/3 των δολοφονιών παιδιών παγκοσμίως γίνονται από γονείς

Newsroom

Για τα σεμινάρια εγκληματολογίας που παρακολουθούσε η κατηγορούμενη μητέρα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε η εγκληματολόγος Ε. Λαμπροπούλου ενώ επισήμανε ότι παγκοσμίως τα 2/3 των δολοφονιών των παιδιών έχουν γίνει από τους γονείς τους. 

Η κ. Λαμπροπούλου ξεκαθάρισε ότι σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς δεν έχει ομολογήσει τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της και ανέφερε ότι δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι γονείς να σκοτώνουν τα παιδιά τους ωστόσο ανέφερε ότι όπως προκύπτει από τα επιστημονικά στοιχεία, τα 2/3 των δολοφονιών παιδιών σε όλο τον κόσμο, γίνεται από τους γονείς. 

Μάλιστα πρόσθεσε ότι αυτό που προκύπτει από τη διεθνή εμπειρία είναι ότι οι μητέρες συνήθως σκοτώνουν τα μικρότερα παιδιά και δη τα κορίτσια ενώ οι πατεράδες τα μεγαλύτερα παιδιά, αρσενικού γένους ενώ όπως ανέφερε η κ. Λαμπροπούλου, σε πάνω από τις μισές περιπτώσεις δολοφονούν πάνω από ένα παιδί. 

Τα σεμινάρια εγκληματολογίας που παρακολούθησε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η κ. Λαμπροπούλου αναφέρθηκε στα σεμινάρια εκγληματολογίας που παρακολούθησε η 33χρονη κατηγορούμενη επισημαίνοντας ότι δε διδάσκονται αστυνομικές τεχνικές αλλά η εστίαση δίνεται στις κοινωνικές συνθήκες με άτομα από πλήθος διαφορετικών επαγγελμάτων να συμμετέχουν σε αυτά, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση οι συμμετέχοντες δεν είναι δυνάμει ύποπτοι. 

Μάλιστα η εγκληματολόγος σημείωσε ότι κατά την ίδια επειδή ακριβώς τα σεμινάρια έχουν περιγραφή των μαθημάτων δεν πρόκειται για διδακτέα ύλη που βοηθά στην προετοιμασία για κάποιο έγκλημα και ακόμα και η Ρούλα Πισπιρίγκου λόγω ακριβώς αυτού του περιεχομένου της διδακτέας ύλης δε θα μπορούσε να προσδοκά κάτι τέτοιο ούτε κατ' ελάχιστο. 

έγκλημαΠάτραθάνατοιειδήσεις τώραΡούλα Πισπιρίγκουδολοφονία