Ελλάδα|04.04.2022 17:12

Πάτρα - Νοσοκομείο Παίδων: «Ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα»

Newsroom

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου περί ιατρικού λάθους με χορήγηση κεταμίνης  που οδήγησε στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Με επίσημη δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην 9χρονη αυτή η ουσία από τους γιατρούς του νοσοκομείου

«Οι γιατροί δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα», υπογράμμισε ο Μανώλης Παπασάββας και πρόσθεσε: «Ουδέποτε χορηγήθηκε στην ασθενή η ουσία είτε αυτούσια, είτε ως συστατικό άλλου σκευάσματος». 

Οι δηλώσεις των δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κεταμίνη

Οι δικηγόροι της κατηγορουμένης έχουν υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή της στη δολοφονία του παιδιού και πως οι γιατροί είχαν την ευθύνη για την κεταμίνη.

O δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι η θέση της από την αρχή, δεν υπήρξε στιγμή που να έχει αλλάξει την αρχική της θέση. Είναι αυτό ακριβώς, η απόλυτη άρνηση της κατηγορίας. Έχουμε εστιάσει στα δεδομένα που έχουν έρθει από το νοσοκομείο, μέσα στο οποίο έχασε τη ζωή της η μικρή. Έχουμε εστιάσει και έχουμε εντοπίσει όλες τις ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που έγιναν από τους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία της».

Και πρόσθεσε: «Η ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, εμμένει ότι είναι αθώα είναι η ίδια θέση που εκφράζει από την αρχή. Υπάρχουν πράγματι ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις. Με τα μέσα που διαθέτουμε και τα στοιχεία που έχουμε αφού τα δείξουμε αύριο στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές θα ασκήσουμε το καθήκον υπεράσπισης απέναντι στην εντολέα μας».

«Βλέπω μια δικογραφία η οποία έχει πάρα πολλά κενά, δεν θα είχε μεγάλη επιτυχία να ευδοκιμήσει εάν δεν υπήρχε όλη αυτή η προκατάληψη που έχει δημιουργηθεί», δήλωσε ο κύριος Ζάρδας.

Λίγο μετά, ο δικηγόρος δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως η 33χρονη δεν δολοφόνησε την κόρη της Τζωρτζίνα και έκανε λόγο για «ιατρικό λάθος». «Όχι με δόλο, προφανώς εξ' αμελείας» πρόσθεσε και είπε πως η εντολέας του λέει ότι «δεν γνώριζε τι μπορεί να έγινε» και αυτά «που σας λέω προκύπτουν από αναισθησιολόγους».

«Η όλη λύση του αινίγματος είναι πότε χορηγήθηκε η θανατηφόρα ουσία. Αυτό μπορεί να εκτιμηθεί με επιστημονικά δεδομένα και υπάρχουν στοιχεία της δικογραφίας που το αποδεικνύουν» συμπλήρωσε ο κ. Ζάρδας.

θάνατοινοσοκομείο ΠαίδωνπαιδιάΡούλα ΠισπιρίγκουκεταμίνηΠάτρα