Ελλάδα|04.04.2022 22:00

Πάτρα: Στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου - Τι είπε για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και τον Μάνο Δασκαλάκη

Σοφία Φασουλάκη

«Είχα ήδη χάσει δύο παιδιά…». Με αυτά τα λόγια η Ρούλα Πισπιρίγκου επιχείρησε να πείσει γατί αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στο άκουσμα του θανάτου και του τρίτου της παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η κατηγορούμενη θα μεταφερθεί τελικά στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στην Θήβα καθώς θα πρέπει να δίνει εξηγήσει για τα γεγονότα.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της 18ης τακτικής ανακρίτριας, η 33χρονη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα κράτησε «κλειστό» το στόμα της, επιμένοντας στην αθωότητά της. Ισχυρίστηκε ότι δεν είναι εκείνη που χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί της, αλλά κάποιο τρίτο χέρι, πιθανώς από λάθος δηλώνοντας σίγουρη ότι η ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων διέψευσε επίσημα με δηλώσεις του ότι οι γιατροί χορήγησαν οποιαδήποτε στιγμή κεταμίνη στο κορίτσι.

Δεν κατηγόρησε τον Μάνο Δασκαλάκη

Η κατηγορούμενη απέφυγε να καταφερθεί σε βάρος του πατέρα των τριών παιδιών της, Μάνου Δασκαλάκη ή να αφήνει αιχμές σε βάρος του, κάτι που είχε υπονοήσει με τις δηλώσεις της, μέσα από τη ΓΑΔΑ. Περιέγραψε τη διαδρομή της σχέσης τους, χωρίς όμως να στρέψει τα «πυρά» της σε βάρος του, σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον, σε αντίθεση με τις δηλώσεις που έκανε προ ημερών από τη ΓΑΔΑ.

Είμαι μάνα - Έχασα τρία παιδιά

Σύμφωνα με την υπεράσπισή της, κατά τη διάρκεια της απολογίας της που διήρκεσε πάνω από 4 ώρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν φορτισμένη, όταν αναφερόταν στην κόρη της Τζωρτζίνα και δραματική πορεία που είχε η υγεία του παιδιού έως το θάνατό του, στις 29 Ιανουαρίου 2022.

«Είμαι μάνα, έχασα τρία παιδιά και βρίσκομαι ένα βήμα πριν την φυλακή…», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια η 33χρονη κατηγορουμένη, προσπαθώντας να αντικρούσει την κατηγορία.

Ήταν καμπανάκι κινδύνου η φράση «δεν έχετε δει τίποτα» στους γιατρούς

Όσο για τη φράση της η οποία είχε σοκάρει τους γιατρούς, την προηγούμενη ημέρα του θανάτου της άτυχης Τζωρτζίνας «πως ακόμη δεν έχετε δει τίποτα», η Ρούλα Πισπιρίγκου, είπε πως ήθελε απλά να τους έχει σε κόκκινο συναγερμό.

«Ήταν ένα “καμπανάκι” καθώς η Τζωρτζίνα συνήθιζε να παρουσιάζει πρώτα μικρότερα περιστατικά ταχυκαρδίας και στη συνέχεια ένα μεγάλο βραδυκαρδίας», φέρεται να ισχυρίστηκε.

Τι είπε για κάμερες και μονόκλινο δωμάτιο

Η 33χρονη δέχτηκε πολλές ερωτήσεις και για την ανησυχία που είχε εκφράσει αναφορικά με τις κάμερες στο δωμάτιο και υποστήριξε φοβόταν γιατί είχε σημειωθεί ληστεία στο νοσοκομείο.

Σχετικά με το αίτημα για μονόκλινο δωμάτιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως έτσι κι αλλιώς λόγω της κατάστασης της Τζωρτζίνας θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο.

Όσο αφορά τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας φέρεται να επικαλέστηκε τις επίσημες ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν συνταχθεί για αυτούς. Πρόσθεσε εξάλλου πως ήδη για την υπόθεση της Μαλένας είχαν υποβάλει μήνυση με τον εν διαστάσει σύζυγό της. «Εάν υπήρχε εγκληματική ενέργεια θα κατέθετα μήνυση;» αναρωτήθηκε.

ΠάτραφυλακήΜάνος Δασκαλάκηςειδήσεις τώραΡούλα Πισπιρίγκου