Μeteo: Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία - Περιορίζεται στο Νότιο Αιγαίο
NewsroomΤο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο επηρεάζει τον καιρό της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες, απομακρύνεται πλέον προς τα ανατολικά, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα στη διάρκεια της Πέμπτης να υποχωρήσουν και να περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Σημαντικά ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης καταγράφηκαν από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/Meteo στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να σημειώνονται στην Εύβοια (50 χιλιοστά στη Στενή), στην Κεντρική Στερεά και στο Νότιο Αιγαίο.
Τα φαινόμενα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα, κυρίως στο Νότιο Αιγαίο, όπως σε διάστημα περίπου δέκα ωρών καταγράφηκαν 120 κεραυνοί από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του ΕΑΑ/Meteo.
Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένονται ενισχυμένοι σήμερα, φτάνοντας στο Βόρειο και το Δυτικό Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες.
- Τι θα συμβεί με την τιμή του πετρελαίου μετά την έξοδο των ΗΑΕ από τον ΟΠΕΚ - Το μεγάλο ερώτημα
- «Μου φέρθηκαν σαν αδέσποτο σκυλί και τώρα λύσσαξα»: Η επιστολή του 89χρονου πιστολέρο που συνελήφθη στην Πάτρα
- Ποιες κακές μας συνήθειες καταστρέφουν τα καλώδια φόρτισης και τι πρέπει να αποφεύγουμε
- Ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο παζλ του κόσμου με 60.000 κομμάτια - Του πήρε 4 ολόκληρα χρόνια