Ελλάδα|06.04.2022 09:48

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Εντοπίστηκε ένας νεκρός

Ευλαμπία Ρέβη

Ένα απανθρακωμένο άτομο εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο στο χώρο όπου ξέσπασε η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπιστηκαν και 2 άτομα με εγκαύματα. Δέκα ακόμη απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Μάλιστα ο διευθυντής της κλινικής COVID ανέφερε πως υπάρχει υπόνοια πως τη φωτιά την έβαλε ασθενής. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ήταν μικρής έκτασης, με μικρή εστία, όπως επειδή ξέσπασε σε κλινοσκεπάσματα και πλαστικό, είχε ως αποτέλεσμα να πυκνοί να επεκταθούν στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Αναφορές για εγκλωβισμένους

Η φωτιά ξέσπασε στην πτέρυγα covid του νοσοκομείου στο πέτρινο κτίριο. Στο σημείο έχουν σπεύσει δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες με σκοπό την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του πνευμονoλoγικού τμήματος και διαχειριστή covid, Διαμαντή Χλωρού, η κλινική έχει τρεις ορόφους. Στο 2ο όροφο έχει 20 ασθενείς που έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να πάνε πουθενά. Οι πυκνοί καπνοί είναι το βασικό πρόβλημα αυτήν τη στιγμή, γιατί έχουν καλύψει όλους τους ορόφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας γιατρός και μία ειδικευόμενη έχουν εγκλωβιστεί στο γραφείο τους, ενώ στον διάδρομο υπάρχει πυκνός καπνός και δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν.

Δείτε βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στο νοσοκομείο

 

Αυτή τη στιγμή αρκετοί ασθενείς και γιατροί έχουν βγει στα μπαλκόνια του κτηρίου. Την ίδια ώρα πυροσβέστες επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό των ασθενών που νοσηλεύονται στην κλινική και αδυνατούν να απομακρυνθούν λόγω της πυρκαγιάς.

φωτιά τώρανοσοκομείο Παπανικολάουειδήσεις τώραφωτιάΘεσσαλονίκηπυροσβεστικήνοσοκομείο