Ελλάδα|06.04.2022 16:00

Μάνος Δασκαλάκης: «Άδειασε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου - «Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα»

Σοφία Φασουλάκη

Σοκαρισμένος δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης, αποχωρώντας από το γραφείο της ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας, για την οποία κατηγορείται η εν διαστάζει σύζυγός του, Ρούλα Πισπιρίγκου. Την ώρα που εκείνη βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο ίδιος μιλά για «αδιάσειστα στοιχεία».

Ειδικότερα, σε σοκ δηλώνει ότι βρίσκεται ο Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους και έχοντας δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας έτσι την κατηγορία σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του, ενώπιον της ανακρίτριας, χαράσσοντας έτσι μια «κόκκινη γραμμή« από την πρώην σύζυγό του.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος. Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα. Μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας. Περιμένουμε να λάμψει να αλήθεια και περιμένουμε τα συμπεράσματα των αρχών για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών. Τόσα χρόνια που οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν τον θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση κυρίως για τη Μαλένα» είπε ο πατέρας των τριών παιδιών.

Σε ερώτηση για τα περιστατικά κακοποίησης της Τζωρτζίνας ο Μάνος Δασκαλάκης, υποστήριξε ότι δεν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες.

«Την πρώτη φορά«, ανέφερε, «είχε έρθει αρμόδια υπηρεσία στο σπίτι και δεν είχε διαπιστώσει κάτι και τη δεύτερη φορά ότι είχαν πάει στο Καραμανδάνειο όπου διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε κάποιο δερματικό πρόβλημα».

Σε άλλη ερώτηση αν έχει επικοινωνήσει με την 33χρονη και αν θέλει να της στείλει κάποιο μήνυμα μέσα από τις δηλώσεις του είπε: «Δεν έχω να πω τίποτε άλλο σε εκείνη. Την πρώτη ημέρα με πήρε τηλέφωνο, μετά δεν απάντησα ξανά. Τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδιάσειστα».

Δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη: «Ο εντολέας μου έχει πεισθεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία»

Ο ένας εκ των δικηγόρων, Δημήτρης Καράμπελας που συνόδευε τον Μάνο Δασκαλάκη στην ανακρίτρια, ανέφερε: «Μετά από δυο μήνες επισταμένων ερευνών σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων εμπειρότατοι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Τα συμπεράσματα επιβεβαίωσαν έμπειροι εισαγγελείς και η ανακρίτρια με την άσκηση της ποινικής δίωξης, το ένταλμα σύλληψης και την απόφαση προσωρινής κράτησης. Ο εντολέας μου μετά το πρώτο σοκ έχει πεισθεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στην ποινική διαδικασία ο εντολέας μου υποστηρίζει την κατηγορία για να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών του και ως φόρος τιμής στη μνήμη της Τζωρτζίνας».

«Με ενδιαφέρον αναμένεται και τα αποτελέσματα των ερευνών για να μάθει πού οφείλεται και ο θάνατος των άλλων δύο παιδιών. Η υπερασπιστικοί ισχυρισμοί από την πλευρά της κατηγορουμένης για να αποδοθεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας σε αμελή ιατρική συμπεριφορά είναι όχι μόνο αβάσιμοι και εκτός των ορίων λογικής αλλά και ιταμή προσβολή για την ιατρική κοινότητα. Ευτυχώς ζούμε σε ένα κράτος δικαίου με συνταγματικές εγγυήσεις και με δικαιοσύνη που απονέμεται από άξιους δικαστικούς λειτουργούς και δεν έχουμε ανάγκη από λαϊκά δικαστήρια» πρόσθεσε στο τέλος.

Η «απάντηση» της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε μέσα από τη φυλακή να μεταδοθεί το μήνυμά της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», μετά τις δηλώσεις του εν διαστάσει συζύγου της έξω από τα δικαστήρια.

«Λυπάμαι. Αισθάνομαι απογοήτευση και τίποτα άλλο» σχολίασε αρχικά η κατηγορούμενη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Star. Έπειτα, τόνισε ότι «Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου, ενώ εγώ κατηγορούμαι άδικα. Μέχρι χθες έλεγε άλλα».

Πάτραθάνατοιειδήσεις τώραΡούλα ΠισπιρίγκουΜάνος Δασκαλάκηςπαιδιά