Ελλάδα|07.04.2022 12:48

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ραγδαίες οι εξελίξεις - Το υπουργείο Υγείας θα κινηθεί νομικά «αν συκοφάντησε γιατρούς»

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς το υπουργείο Υγείας θα κινηθεί νομικά εναντίον της 33χρονης, εάν «συκοφάντησε γιατρούς ή νοσηλευτές». Όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Θάνος Πλεύρης.

Τι είπε ο Πλεύρης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

«Εγώ ως νομικός σέβομαι το υπερασπιστικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Δεν θα επιτρέψω όμως στο όνομα καμίας υπερασπιστικής γραμμής να θίγονται οι γιατροί νοσηλευτές και νοσοκομεία του ΕΣΥ. Επειδή έχω ακούσει τις αναφορές που γίνονται, άμεσα θα αναζητήσουμε να δούμε το τι έχει ειπωθεί, με τον νόμιμο τρόπο, και αν έχουν ειπωθεί αυτά που γράφονται και ακούμε θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης» δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας στον Real FM.

Σημειώνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο δικηγόρος της έχουν κάνει λόγο για «ιατρικό λάθος», όσον αφορά στην υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

Άλλωστε, στο υπόμνημά της η κατηγορούμενη έχει πει ότι «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης η κατηγορούμενη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έχει προφυλακιστεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης.

Ειδικότερα, όπως είπε ο δικηγόρος της στην τηλεόραση του OPEN, το αίτημα αποφυλάκισης θα κατατεθεί την Παρασκευή. Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, η Ρούλα Πισπιρίγκου αισθάνεται πικρία προς τον πατέρα των παιδιών και εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη. «Αυτά γίνονται για το φαίνεσθαι» φέρεται να είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τις δηλώσεις του Μάνου Δασκαλάκη έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων χθες, Τετάρτη 6/4, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της.

Επιπλέον, ο δικηγόρος τόνισε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε αρκετές φορές με τον Μάνο Δασκαλάκη την πρώτη ημέρα της μεταγωγής της στην Αθήνα και της προκράτησής της, προκειμένου να οργανωθεί επίσκεψη του. Ωστόσο, από την επόμενη ημέρα (Πέμπτη 31/3) κάθε επικοινωνία διεκόπη.

Στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης

Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκε ξανά, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Μάνος Δασκαλάκης, ώστε να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της ανάκρισης για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης του, Τζωρτζίνας, από τη σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο Μάνος Δασκαλάκης έφθασε στο ανακριτικό γραφείο συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Ο Δασκαλάκης είναι, ουσιαστικά, ο πρώτος μάρτυρας που κάλεσε η ανακρίτρια για την υπόθεση με τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα που έχει σοκάρει το πανελλήνιo.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας των τριών παιδιών χθες δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας που έχει απαγγελθεί στη σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου. Η κατάθεση του 30χρονου θα αφορά σε όσα έγιναν μέχρι τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης του που κατέληξε τον περασμένο Ιανουάριο έχοντας βιώσει την απώλεια των δύο μικρότερων αδελφών της.