Ελλάδα|07.04.2022 15:11

Γλυκά Νερά: Ξεσπά κατά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο πατέρας της Καρολάιν

Newsroom

Με την έναρξη της δίκης για τη στυγερή γυναικοκτονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να ξεκινά αύριο, Παρασκευή, ο πατέρας του θύματος ξεσπά κατά του καθ' ομολογίαν δολοφόνου. Αφορμή οι πληροφορίες που κυκλοφορούν και θέλουν τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται στη δίκη ότι επρόκειτο για «αυτοάμυνα».

Ο Ντέιβιντ Κράουτς αδυνατεί να παραστεί στη δίκη καθώς είναι άρρωστος, αλλά η μητέρα της 20χρονης θα είναι εκεί και αναμένεται να παραδώσει αποδεικτικά στοιχεία.

«Μακάρι να έπιανα στα χέρια μου τη νυφίτσα»

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου επιβεβαιώνει στη Daily Mail ότι ένα βασικό μέρος της υπεράσπισής του θα είναι ότι η Καρολάιν του «προκάλεσε» μια «κρίση οργής», αφού «έσπρωξε βίαια την κούνια στην οποία κοιμόταν η 11 μηνών τότε κόρη τους, Λυδία».

Τώρα, ο 78χρονος πατέρας ξεσπά κατά του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της κόρης του, λέγοντας ότι «Καταλαβαίνω ότι ο Μπάμπης θα χρησιμοποιήσει ως υπεράσπιση ότι τον προκάλεσε η Καρολάιν και ενήργησε σε αυτοάμυνα. Θα επικαλεστεί επίσης τις ικανότητές της στις πολεμικές τέχνες. Αυτό δεν είναι πιθανό να ευσταθεί, καθώς κοιμόταν για αρκετές ώρες όταν τη σκότωσε».

Και πρόσθεσε: «Μακάρι να μπορούσα να πιάσω στα χέρια μου τη μικρή νυφίτσα», σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Τι θα υποστηρίξει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ο Αλέξης Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του Αναγνωστόπουλου, δήλωσε στο ίδιο μέσο: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ζευγάρι περνούσε μια δύσκολη περίοδο και ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ενεπλάκησαν σε μια έντονη διαφωνία».

«Αλλά ήταν εκείνο το βράδυ που η Καρολάιν έγινε όλο και πιο βίαιη, σπρώχνοντας βίαια την κούνια στο πλάι, που εξόργισε τον Μπάμπη. Σκέφτηκε πως "η Λυδία κινδυνεύει"» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Αδιανόητο να του επιβληθεί ποινή μικρότερη από ισόβια»

Μιλώντας για την επικείμενη δίκη, ο κ. Κράουτς δήλωσε: «Είμαστε επίσης ευτυχείς που ο Έλληνας εισαγγελέας σκοπεύει να τιμωρήσει τον δολοφόνο της Καρολάιν».

«Εδώ στην Ελλάδα, οι σύζυγοι συχνά λαμβάνουν σχετικά ελαφρές ποινές για τη δολοφονία των συζύγων τους, αν μπορούν να αποδείξουν ότι τους προκάλεσαν -κάτι που εξοργίζει σήμερα το γυναικείο κίνημα» πρόσθεσε.

Έπειτα, δήλωσε ότι: «Ωστόσο, στην έκθεσή του ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι η Καρολάιν δολοφονήθηκε μετά από προσεκτικό σχεδιασμό (σ.σ. του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου), ότι κοιμόταν επί δυόμισι ώρες και ότι εκείνος βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

«Φαίνεται αδιανόητο να του επιβληθεί ποινή μικρότερη από ισόβια κάθειρξη» τόνισε στο τέλος.

πατέραςΓλυκά Νεράειδήσεις τώραγυναικοκτονίαΚαρολάινΜπάμπης Αναγνωστόπουλος