Ελλάδα|07.04.2022 14:50
Διπλός σεισμός τώρα στη Θήβα - Αισθητός και σε Αττική
NewsroomΔύο νέοι σεισμοί σημειώθηκαν κοντά στη Θήβα λίγο πριν τις 15:00 σήμερα. Οι δύο σεισμικές δονήσεις είχαν διαφορά μικρότερη των 10 λεπτών και ήταν αισθητές και στην Αττική.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 14:36 και ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 7 χλμ. νότια του Υπάτου Βοιωτίας, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 8,5 χλμ.
Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14:44 και ήταν επίσης 3,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρό της καταγράφηκε 4 χλμ. ανατολικό-νοτιοανατολικά της Θήβας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 11,1 χλμ.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, σημειώθηκε και νωρίτερα σήμερα στη Θήβα. Είχε μέγεθος 3,1 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χλμ.
Διαβάστε ακόμη
- Ήχησαν σειρήνες στο Ακρωτήρι της Κύπρου - Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν και ηχηρή απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα για την Κάρπαθο
- «Ακούσαμε σειρήνες μπαμ - μπουμ, πήραμε μια βαλίτσα και φύγαμε»: Μαρτυρίες Ελλήνων που επέστρεψαν από τη Μέση Ανατολή
- Έντονο επεισόδιο στο Καπιτώλιο με Βετεράνο πολέμου: Του έσπασαν το χέρι και τον έβγαλαν σηκωτό
- Το bet builder του θανάτου: Πώς οι διαδικτυακές στοιχηματικές κερδοφορούν μέσω του πολέμου στο Ιράν