Ελλάδα|07.04.2022 22:11

Θεσσαλονίκη: Πράσινο φως για τη νέα πεζογέφυρα στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Newsroom

Το καλοκαίρι του 2023 εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη να αποδοθεί στους πολίτες η νέα πεζογέφυρα στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης, που θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη, για την οποία η δημοτική αρχή της πόλης έχει στείλει τα τελευταία χρόνια πολυάριθμες επιστολές τόσο στο υπουργείο Μεταφορών όσο και στον ΟΣΕ με θέμα την επικινδυνότητά της δεδομένου ότι κατασκευάστηκε πριν 70 χρόνια και είναι ιδιαίτερα οξειδωμένη.

Επιπλέον δε διέθετε ανελκυστήρα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ προχώρησε σήμερα Πέμπτη στην έγκριση της κατασκευής νέας πεζογέφυρας προϋπολογισμού ύψους περίπου 1.375.562 ευρώ με διάρκεια εκτέλεσης 12 μηνών. Εφόσον δεν υπάρξουν άλλα προβλήματα υπολογίζεται ότι το έργο θα έχει συμβασιοποιηθεί εντός του επόμενου 5μήνου.

Η κατασκευή της γέφυρας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης αντικαθιστώντας την παλαιά μεταλλική πεζογέφυρα με νέα σύγχρονη μεταλλική, που θα πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ασφαλή διέλευση των πεζών και την προσβασιμότητα στα άτομα των ΑΜΕΑ.

Σημειώνεται ότι, η πεζογέφυρα που διέρχεται πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους, καθώς ενώνει τους Αμπελόκηπους με το Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τις οδούς Χαλκίδη - Καλλιθέας με την Μοναστηρίου.

Η νέα πεζογέφυρα, που θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη, θα είναι ένας μεταλλικός αμφιέρειστος φορέας με στατικό άνοιγμα 91 μ. Στο αντικείμενο του έργου συμπεριλαμβάνονται πλέον της κατασκευής της νέας πεζογέφυρας, οι εργασίες αποξήλωσης της παλαιάς (πεζογέφυρας).

«Προχωράμε στην κατασκευή νέας πεζογέφυρας στη Μενεμένη, κοντά στον Νέο Επιβατικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, που θα αναβαθμίσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών και το επίπεδο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης προσθέτοντας πως «Η νέα, σύγχρονη πεζογέφυρα με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ, θα είναι προσβάσιμη με ανελκυστήρες για ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, γονείς με καροτσάκια και ποδηλάτες».

ειδήσεις τώραΟΣΕΘεσσαλονίκηπεζογέφυραΑμπελόκηποι Θεσσαλονίκης