Ελλάδα|10.04.2022 09:11

Πάτρα: Τι ψάχνουν οι Αρχές στο tablet της Τζωρτζίνας - Για «εγκληματικές ενέργειες» σε Μαλένα και Ίριδα μιλά ο Λέων

Newsroom

Στο tablet που η Ρούλα Πισπιρίγκου φρόντισε να θαφτεί με την 9χρονη Τζωρτζίνα έχει στραφεί για τα καλά το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών που αναζητούν το κίνητρο της κατηγορουμένης αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έφτασε στα χέρια της η κεταμίνη.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν να βρουν στο tablet κάποια αναζήτηση στο Διαδίκτυο ή κάποιο μήνυμα που θα βοηθήσει στο να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης και να γίνει ξεκάθαρη η διαδρομή της κεταμίνης. Εκτός από το tablet εδώ και ημέρες οι Αρχές εξετάζουν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές της κατηγορουμένης που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, ενώ ερευνούν και ύποπτο άτομο από το κύκλο της Ρούλας Πισπιρίγκου που θα μπορούσε ενδεχομένως να της παρέχει την κεταμίνη καθώς ήταν χρήστης ναρκωτικών.

Παράλληλα, μία μεγάλη έρευνα είναι σε εξέλιξη και για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας. Ο ιατροδικαστής Λέων εμφανίζεται σίγουρος πως πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και μάλιστα με έλλειψη οξυγόνου. 

Λέων: Φαίνεται πως υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ο πρόεδρος Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας είναι εγκληματικές ενέργειες και υπογράμμισε ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία στους δύο θανάτους που δείχνουν ότι σημειώθηκαν με τον ίδιο τρόπο και συγκεκριμένα με έλλειψη οξυγόνου.

«Όσον αφορά στο πρώτο παιδί, νομίζω την απάντηση και τη λύση πέρα από την τριμελή επιτροπή, θα δώσει και ο καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής, Μανώλης Αγαπητός και αυτό γιατί τα εύρημα, σε ό,τι αφορά στη Μαλένα είναι αυτά που ανέδειξε ο ίδιος» επισήμανε ο κ. Λέων.

Επεσήμανε επίσης ότι στην πρώτη έκθεση υπήρχαν προβλήματα με την καταγραφή της αιτίας θανάτου, καθώς άλλο έχει καταγράψει ο παθολογοανατόμος και άλλο ο ιατροδικαστής, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στη λήψη των δειγμάτων. Ο ιατροδικαστής τόνισε ότι ένα ο εγκέφαλος είναι βασικό όργανο που πρέπει να ληφθεί υπ όψει η επιτροπή.

Για τον θάνατο της Ίριδας, ο κ. Λέων υποστήριξε ότι τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, ενώ για το tablet τόνισε ότι αφορά αποκλειστικά την Αστυνομία που ψάχνει την πορεία της κεταμίνης.

Το Σάββατο ανοίχθηκε ο τάφος του παιδιού

Ο τάφος της 9χρονης ανοίχτηκε μετά από εντολή της 18ης ανακρίτριας, στο πλαίσιο της έρευνας για την ανθρωποκτονία της, από την προφυλακισμένη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου. Πριν την εκταφή του παιδιού τελέστηκε τρισάγιο. Παρούσα στη διαδικασία ήταν και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, αστυνομικοί, εισαγγελέας, ο ιερέας που τέλεσε το τρισάγιο, συγγενείς, άνθρωποι του Δήμου, αλλά και ιδιώτης ερευνητής, που ψάχνει απαντήσεις για τον θάνατο της σπιτονοικυράς του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Το tablet έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να φανεί εάν μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και κυρίως για την διαδρομή της κεταμίνης, η οποία δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα στην αγορά.

Οι ειδικοί θα ερευνήσουν αν τοποθετήθηκε στο μνήμα η ηλεκτρονική συσκευή για να κρυφτούν στοιχεία ή εάν οι γονείς της 9χρονης πράγματι ήθελαν απλώς να αφήσουν στην τελευταία κατοικία του παιδιού ένα αγαπημένο του αντικείμενο.

Οι ειδικοί θα ψάξουν να βρουν ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου τα οποία δεν γίνεται να διαγραφούν εντελώς ακόμα και αν έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στην συσκευή Θα ψάξουν αναζητήσεις μηνύματα και επαφές που μπορεί να φωτίζουν την «σκοτεινή» διαδρομή της κεταμίνης. 

Το πόρισμα από την άρση τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου καθώς υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι εντοπίστηκαν οχτώ κινητά.

Τι λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου για την εκταφή

Σημειώνεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου διαμήνυσε τις προηγούμενες ημέρες μέσω του δικηγόρου της πως «δεν θα βγάλει κάτι η εκταφή της Τζωρτζίνας». Το ίδιο έσπευσε να υποστηρίξει και η αδελφή της κατηγορούμενης η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι η Τζωρτζίνα έβλεπε κινούμενα σχέδια στην ηλεκτρονική συσκευή.

Υπενθυμίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν είχε ερωτηθεί από την Αγγελική Νικολούλη για ποιο λόγο έψαχνε να δει αν υπάρχουν κάμερες στον θάλαμο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η κόρη της Τζωρτζίνας υποστήριξε ότι φοβόταν μην της κλέψουν τη συσκευή.

Υπάρχει συνεργός στην προμήθεια της κεταμίνης;

Συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου -το οποίο φέρεται να είναι πρόσωπο τοξικοεξαρτημένο- εξετάζεται από τις Αρχές ως το άτομο που ενδέχεται να προμήθευσε στην Ρούλα Πισπιρίγκου την ουσία κεταμίνη, σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόνησσος.

Στην Αστυνομία έχουν περιέλθει πληροφορίες για το άτομο αυτό, που ήταν τακτικός συνομιλητής της κατηγορουμένης πριν προφυλακισθεί. Από το άνοιγμα των 8 κινητών της Ρούλας, αλλά και από τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο, ενδέχεται να αποκαλυφθεί κάποιος «συνδυασμός» που θα φέρει στο φως τον τρόπο που έφθασε στα χέρια της η κεταμίνη, αν βέβαια δεν είναι κάποιος άλλος εκείνος που πιθανώς διοχέτευσε τη θανατηφόρο ουσία στον οργανισμό της κόρης της.

tabletεκταφήΡούλα ΠισπιρίγκουΠάτρακεταμίνη