Ελλάδα|10.04.2022 16:10

Τήνος: Πώς δολοφόνησε ο 90χρονος τον διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας – Οι χρόνιες διαφωνίες και οι μηνύσεις

Ευλαμπία Ρέβη

Χρόνια αντιδικία φαίνεται πως είχε ο 90χρονος δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας του διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας στην Τήνο. Ο ηλικιωμένος εκτέλεσε το άτυχο θύμα του με καραμπίνα, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 90χρονος φέρεται να είχε καταθέσει μηνύσεις σε βάρος του θύματος, επειδή έβαλε κεραία στην ταράτσα του, αλλά και γιατί τον κατηγορούσε ότι του… δηλητηρίασε το πηγάδι.

Κατά τις ίδιες πηγές, το θύμα είχε υποβάλλει κατά το παρελθόν μήνυση στο δράστη για απόπειρα σωματικών βλαβών, με τον 93χρονο να καταδικάζεται.

Πώς σημειώθηκε το αποτρόπαιο φονικό

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπειτα από λογομαχία κι ενώ το θύμα είχε μπει στο αυτοκίνητό του, ο δράστης χτύπησε το τζάμι με το κοντάκιο της καραμπίνας του και μετά πυροβόλησε. Φέρεται να τον σκότωσε με δύο πυηροβολισμούς.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη σήμερα (10 Απριλίου 2022) στην Τήνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ένας 90χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι σε δημοτική οδό της Χώρας Τήνου, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 52χρονο ημεδαπό άνδρα έπειτα από μεταξύ τους λογομαχία για προσωπικές διάφορες.

Στο σημείο του περιστατικού μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και βρήκαν στην κατοχή του το όπλο που χρησιμοποίησε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

Τήνοςειδήσεις τώραηλικιωμένοςδολοφονίακαραμπίνα