Ελλάδα|10.04.2022 17:53

Δολοφονία στην Τήνο: Σκότωσε τον διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας για ασήμαντη αφορμή

Ευλαμπία Ρέβη

Ως ένα χρονικό προαναγγελθείσας δολοφονίας περιγράφουν στους αστυνομικούς την εν ψυχρώ εκτέλεση του διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας στην Τήνο μάρτυρες και γείτονες του θύματος και του θύτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο 90χρονος με τον άτυχο 52χρονο είχαν χρόνιες διαφορές μεταξύ τους. Όλες για ασήμαντες αφορμές.

Δολοφονία στην Τήνο: Συνεχείς καβγάδες

Όπως τόνισαν γείτονες των δυο στις Αρχές οι καβγάδες ανάμεσά τους ήταν συνεχείς. Οι ίδιοι περιγράφουν τις σχέσεις τους ως εξαιρετικά κακές ενώ τόσο το θύμα όσο και ο δράστης είχαν επιχειρήσει να λύσουν τις διάφορες τους στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο δράστης είχε μηνύσει τον 52χρονο κατά το παρελθόν τουλάχιστον δύο φορές. Στην μία τον κατηγορούσε ότι είχε δηλητηριάσει ένα πηγάδι ιδιοκτησίας του και στην άλλη -που υποβλήθηκε πριν από λίγους μήνες- γιατί είχε βάλει κεραία στην ταράτσα του κτιρίου στο οποίο διέμεναν.

Ο διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας μάλιστα είχε και εκείνος μηνύσει τον δράστη έπειτα από περιστατικό κατά το οποίο ο ηλικιωμένος φέρεται να του επιτέθηκε με μια μαγκούρα.

Ο 52χρονος τον κατήγγειλε για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών και μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 90χρονος είχε καταδικαστεί. Όταν σήμερα το πρωί ο άτυχος άνδρας κατέβηκε από τον πρώτο όροφο του σπιτιού του και πήγε προς το αυτοκίνητό του ο ηλικιωμένος που ζει στο ισόγειο τον είδε και άρχισε να του επιτίθεται.

Οι δύο τους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λογομάχησαν και τότε ο δράστης έβγαλε την καραμπίνα και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ. Ο 90χρονος συνελήφθη και έχει ομολογήσει. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Δολοφονία στην Τήνο: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για την δολοφονία εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. η οποία αναφέρει:

Συνελήφθη σήμερα (10 Απριλίου 2022) στην Τήνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ένας 90χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι σε δημοτική οδό της Χώρας Τήνου, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 52χρονο ημεδαπό άνδρα έπειτα από μεταξύ τους λογομαχία για προσωπικές διάφορες.

Στο σημείο του περιστατικού μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και βρήκαν στην κατοχή του το όπλο που χρησιμοποίησε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

αστυνομίαδολοφονίαειδήσεις τώραΤήνοςηλικιωμένοςσύλληψη