Ελλάδα|10.04.2022 21:20

Ρούλα Πισπιρίγκου: Χορηγούσε για καιρό κεταμίνη ή άλλες ουσίες στη Τζωρτζίνα

Newsroom

Στο φως έρχονται νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με αυτά, η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, που πέθαναν με διαφορά μερικών μηνών, χορηγούσε στην 9χρονη κεταμίνη για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Φωτογραφίες από το μόνιτορ νοσηλείας της Τζωρτζίνας, το οποίο κατέγραφε τους σφυγμούς και τη λειτουργία της καρδιάς της προβλήθηκαν στο Mega, και, σε αυτές, φαίνεται ότι, όταν η μικρή ήταν υπό την επιτήρηση γιατρών και χωρίς τη μητέρα της «οι σφυγμοί της Τζωρτζίνας είναι περίπου 90 το λεπτό, δηλαδή απολύτως κανονικοί. Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα χωρίς εκφορτίσεις, χωρίς νοσολογικά κύματα. Ο κορεσμός οξυγόνου περίπου 97% φυσιολογικός, χωρίς υποξυγοναιμία. Επιπλέον, οι αναπνοές, ρυθμικές, χωρίς μεταβολές, χωρίς βραδύνοια», όπως επισήμανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όταν, αντιθέτως, στο δωμάτιο νοσηλείας της μικρής, ήταν παρούσα η μητέρα της, οι σφυγμοί της από 86 έπεφταν σε 61, οι αναπνοές της ήταν 11 ανά λεπτό και παρατηρείται κατάρρευση της καρδιακής λειτουργίας για περίπου 20 λεπτά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εντοπίστηκαν, ακόμα, σημάδια δηλητηρίασης και στα νοσοκομεία της Πάτρας, όπου είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα, καθώς είχαν σημειωθεί ύποπτα συμβάντα.

Επιπλέον, είχε παρατηρηθεί διαστολή στις κόρες των ματιών της Τζωρτζίνας και υψηλός πυρετός, που «δείχνουν» τη χορήγηση κάποιας ουσίας, όπως η κεταμίνη. Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι Πισπιρίγκου χορηγούσε για πολύ καιρό κεταμίνη ή και κάποια άλλη παρόμοια ουσία στη Τζωρτζίνα, καθώς οι γιατροί έχουν ξεκαθαρίσει ότι τα φάρμακα που χορηγούσαν στο παιδί δεν προκαλούσαν τέτοια συμπτώματα.

Το ένοχο ψέμα και η εξωσυζυγική σχέση

Της συνθήκες θανάτου της Ίριδας ερευνά το τμήμα ανθρωποκτονιών όσο η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, βρίσκεται προφυλακιστέα στις φυλακές Κορυδαλλού με την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι η κατηγορούμενη ψεύδεται, με έμπειρο αξιωματικό της ΕΛΑΣ να σχολιάζει στο pelop.gr, «η απόπειρα παραπλάνησης των διωκτικών αρχών από την Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τελεσφόρησε. Αντιθέτως, συνιστά ”ομολογία” για τον θάνατο της Ίριδας, χωρίς οσονούπω να χρειάζονται εισαγωγικά στην λέξη ”ομολογία”».

Στην εκπομπή «Φως στο τούνελ», η Αγγελική Νικολούλη αποκάλυψε μια συνομιλία της με την προφυλακισμένη μητέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, η οποία σε συνδυασμό με μια ανάρτηση της κι ένα ψέμα που είπε στην δαιμόνια ρεπόρτερ, φανερώνει ότι είχε λόγους να κρύψει την ακριβή ώρα θανάτου και τον τρόπο που έφυγε η ζωή από την Ίριδα. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο οι μαρτυρίες της Πισπιρίγκου και της αδερφής της, προκύπτει ότι, οι δύο κόρες της οικογένειας, Τζωρτζίνα και Ίριδα, έπεσαν το μοιραίο βράδυ, για ύπνο στις 2.30 τη νύχτα. Σε διαδικτυακή ανάρτησή της, μεταγενέστερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι η μικρή Ίριδα έφυγε από τη ζωή το ξημέρωμα. Η Νικολούλη, το βράδυ της Παρασκευής, 8 Απριλίου, έφερε στο φως μία από τις πολλές συνομιλίες της με την κατηγορούμενη, σύμφωνα με την οποία η Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε ότι η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα της είπε ότι «ο θάνατος της Ιριδας προορίζεται μεταξύ 8-9 το πρωί…».

Ιατροδικαστικοί κύκλοι της Πάτρας διαψεύδουν στο pelop.gr ότι υπήρξε τέτοιος χρονικός προσδιορισμός από την κ. Τσιόλα ενώ προσθέτουν ότι «είναι γνωστό ότι δεν αναγράφεται στην ιατροδικαστική έκθεση της κ. Τσιόλα ώρα θανάτου. Και πώς ήταν δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς είναι δεδομένο ότι η νεκροψία – νεκροτομή έγινε μετά από 30 ολόκληρες ώρες;».

Το τμήμα ανθρωποκτονιών οδηγείται στο συμπέρασμα ότι η κατηγορούμενη μητέρα ψεύδεται όσον αφορά στον χρόνο θανάτου του μωρού ενώ χαρακτηρίζει την προσπάθειά της να φανεί ότι το μωρό πέθανε όσο η ίδια κοιμόταν, απέλπιδα. Ταυτόχρονα, λαμβάνουν υπόψη και το γεγονός ότι, το προηγούμενο βράδυ, η ίδια είχα τσακωθεί με τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, με τον τελευταίο να εγκαταλείπει το σπίτι της οικογένειας.

Δασκαλάκης: Επιβεβαιώνει την εξωσυζυγική σχέση της Πισπιρίγκου

Ο Μάνος Δασκαλάκης λίγη ώρα αφότου βρέθηκε στην ανακρίτρια μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη και στράφηκε ξεκάθαρα κατά της συζύγου και μητέρας των παιδιών του Ρούλας Πισπιρίγκου, σημειώνοντας ότι αν αποδειχθεί ότι δολοφόνησε την Μαλένα και την Ίριδα θα μπει στο κελί να τη σκοτώσει ο ίδιος. Παράλληλα ανέφερε ότι η γυναίκα του είχε πληρώσει «μπράβο» για να τον χτυπήσει, ενώ μίλησε και για τον θάνατο της Τζωρτζίνας αλλά και για την διαδρομή της κεταμίνης.

Σημειώνεται ότι το πρωί του Σαββάτου στην Πάτρα ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής της Τζωρτζίνας για να  βρεθεί το τάμπλετ ώστε να ανακτηθεί το ηλεκτρονικό μέσο που μπορεί να περιέχει πληροφορίες για τον τρόπο που έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Μετά από εννέα χρόνια γάμου, δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή, να βγω έξω από ένα δικαστήριο και να υποστηρίξω ότι μάνα σκότωσε τα παιδιά της, πόσο μάλλον τα δικά μου. Όσο επιπόλαιο κι αν ακούγεται, η εγκυμοσύνη ήταν επιλογή και των δυο μας όταν έγινε. Ποτέ δε μετάνιωσα γι’ αυτή μου την πράξη. Οι δικοί μου με παρότρυναν να το ξανασκεφτώ, αλλά ήταν δίπλα μου και στήριξαν την επιλογή μου».

«Δεν υπήρχε κανένας να μου πει κάτι αρνητικό για τη Ρούλα που να με βάλει σε σκέψεις. Το μόνο που μου είχε και η ίδια παραδεχτεί, ήταν μία απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει επειδή ήταν πιεσμένη με το θάνατο της γιαγιάς της και εξαιτίας του τότε χωρισμού της και ήταν σε μία κατάθλιψη. Όταν οι συγκρούσεις ήταν έντονες, έβλεπα μία Ρούλα η οποία κοίταζε να κρατήσει την οικογένειά της με κάθε τρόπο. Τα προβλήματα άρχισαν να γίνονται ορατά πριν το χαμό της Ίριδας και μετά που χωρίσαμε. Απ’ την οικογένειά μου ακόμα και τώρα αναρωτιόμαστε και ψάχνουμε για δείγματα που να μας είχε δείξει ως προς τα παιδιά».

«Οι γονείς μου πενθούν, γι’ αυτό δεν βγαίνουν να μιλήσουν. Το μόνο που εύχομαι ακόμα και τώρα είναι να ξυπνήσω και να είναι όλα αυτά ένα ψέμα. Να έχουν γυρίσει πίσω τα παιδιά μου και να μην έχει πάθει κανένα τίποτα, δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει. Αν έχει γίνει έτσι, μιλάμε για τον πιο χειριστικό άνθρωπο που υπάρχει, για ποιον έρωτα μιλάμε; Τα παιδιά μου μπορούν να γυρίσουν πίσω;» κατέληξε.

Στη συνέχεια της συνέντευξης μίλησε για τα όσα του καταλογίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν έχω να φοβάμαι τίποτα απολύτως. Μου έλεγε ότι θα με καταστρέψει, αλλά το μυαλό μου δεν πήγαινε στο κακό, θεωρούσα ότι εννοούσε οικονομικά. Αυτή την έκρηξη την είχε μετά την Ίριδα», δήλωσε ο πατέρας των κοριτσιών. Αρνήθηκε τα πάντα για παράλληλη σχέση και αποκάλυψε ότι έμαθε πως η γυναίκα του πλήρωσε άνθρωπο για να του κάνει κακό.

«Είχε προσλάβει κάποιον για να με χτυπήσει, να μην μπορώ να είμαι στην Αθήνα και να επιστρέψω στην Πάτρα. Ήμασταν μια χαρά πριν το χαμό της Μαλένας, δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να την ώθησε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν ήμουν μπροστά όταν έφυγε η Μαλένα. Χτύπησε το τηλέφωνο και μου λέει “το παιδί”. Έφτασα όσο πιο γρήγορα γινόταν στο νοσοκομείο και είδα τους γιατρούς να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Όλο το νοσηλευτικό προσωπικό έκανε ότι μπορούσε, αλλά δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν. Είναι μία σκηνή και αυτή και της Ίριδας που δε θα μπορέσει ποτέ να βγει από το μυαλό μου. Την μήνυση την κάναμε τότε γιατί πήραμε μία απόφαση που μιλούσε για ηπατική ανεπάρκεια και μας είπαν οι γιατροί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι τέτοιο. Εάν μου είχαν βγάλει σαν πόρισμα το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας προς το παιδί, θα είχα προφυλάξει την Τζωρτζίνα, δε θα υπήρχε άλλο παιδί τότε και θα είχαν τελειώσει όλα από εκεί».

«Τι μου είπε η Ρούλα για την κεταμίνη…»

Αναφερόμενος στη σχέση του με τη φαρμακαποθήκη που εργάζεται ο πατέρας του και στην ουσία κεταμίνη, η οποία χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα οδηγώντας το παιδί στον θάνατο, είπε:

«Τη στιγμή που μάθαμε για την κεταμίνη, με κάλεσε η Ρούλα και μου είπε “άλλο πάλι αυτό που έβγαλαν”. “Μην ακούς” της λέω, “όπως βγάλαν το τοξικό, έτσι έβγαλαν κι αυτό”. Όταν άκουσα για τη σύλληψη, έχασα και την επαφή μαζί της. Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ, μιλήσαμε δύο φορές, με παρότρυνε να μιλήσουμε με γιατρούς και φαρμακοποιούς για να δούμε τι έχει συμβεί. Ακούω τις δηλώσεις της που βγήκε και έλεγε τα δικά της και τότε ήταν που υπήρξε η διακοπή επικοινωνίας μαζί της. Δεν έχω καμία σχέση με την προμήθεια της κεταμίνης, είναι κάτι που ερευνάται και θα αποδειχθεί».

Αναφέρθηκε στα όσα λέγονται για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας, το σημείωμα της κόρης του, αλλά και τη ζωγραφιά με τα τρία αγγελάκια.

«Δεν ισχύουν τα περί κακοποίησης που έλεγαν. Ήρθαν από την κοινωνική υπηρεσία στο σπίτι, είδαν το παιδί, έλεγξαν το περιβάλλον και έφυγαν, δε βγήκε τίποτα. Πριν την τετραπληγία της, δεν είχα παρατηρήσει κάποιο περιστατικό που να μου είχε κάνει εντύπωση. Ανατρίχιασα όταν είδα τη ζωγραφιά της με τα τρία αγγελάκια. Την είχα ρωτήσει ποιο ήταν το τρίτο αγγελάκι, αλλά δεν απάντησε. Είχε αλλάξει πολλά χέρια μετά το θάνατο της Ίριδας, αλλά δεν μίλησε για την μπέμπα σε κανέναν μας. Στο δρόμο για το νοσοκομείο, με πήρε η Ρούλα να μου πει ότι είχε ένα επεισόδιο και δεν επανέρχεται με τίποτα. Ήμουν μέσα στο λεωφορείο και δεν ήξερα τι να κάνω».

«Πού να πάει το μυαλό μου ότι η μάνα σκοτώνει τα παιδιά της;»

Στη συνέχεια, ο πατέρας αναφέρθηκε και στην Ίριδα, το μωρό της οικογένειας που πέθανε δεύτερο στη σειρά. Φαίνεται πως το παιδί αυτό «γεννήθηκε για την Τζωρτζίνα», όπως ο ίδιος λέει.

«Δύο χρόνια μετά το χαμό της Μαλένας γεννήθηκε η Ίριδα. Ζητούσε κάθε μέρα η Τζωρτζίνα ένα αδελφάκι. Από τη Μαλένα και μετά, όσο μπορούσαμε, κοιτάγαμε να ήμασταν όσο πιο καλά γίνεται για το παιδί που έμεινε πίσω. Εγώ δεν ήθελα άλλο παιδί. Ήμουν αρνητικός. Τελικά αποφασίζουμε να κάνουμε την Ίριδα για το καλό της κόρης μας.»

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το τι δεν πήγε καλά εκείνους τους έξι μήνες ζωής της Ίριδας, δε θέλησε να δώσει εξηγήσεις, ανέφερε μόνο πως έγινε κάτι που τον στενοχώρησε και αποφάσισε να χωρίσουν.

«Στα παιδιά δεν είχε δώσει το παραμικρό δείγμα. Δεν τα είχε ακουμπήσει ποτέ, τουλάχιστον όχι μπροστά μας. Έγινε ένας τσακωμός τότε, αλλά επειδή δεν ήθελα να μαλώνουμε μπροστά στα παιδιά, έφυγα από το σπίτι. Η Τζωρτζίνα κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο δίπλα ακριβώς από την Ίριδα. Γενικά κοιμόταν βαριά, αλλά εάν έκλαιγε για ώρα η μικρή θα πεταγόταν. Η Ρούλα ήταν με την αδελφή της στο σπίτι και με κάλεσαν να μου πουν ότι κάτι συνέβη στην μπέμπα. Μπαίνω μες στο σπίτι σαστισμένος και η Ρούλα έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδί μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Πιάνω το πόδι της μικρής, ήταν παγωμένο, είχα πάθει αμόκ. Ακούω την Τζωρτζινούλα να λέει “το παιδί, μη μου πάρεις και αυτό το παιδί.” Εάν είχα τότε την παραμικρή υποψία, μόλις βγήκε η ιατροδικαστική, με καθησύχασε. Θα είχαμε προλάβει την Τζωρτζίνα έστω. Που να μου περάσει από το μυαλό μου ότι γίνονται τέτοια πράγματα, ότι μία μάνα σκοτώνει τα παιδιά της;» είπε χαρακτηριστικά.

Εμφανίστηκε κατηγορηματικός και ως προς τη στάση του απέναντι στη σύζυγό του.

«Εάν μου ζητούσε να πάω να την επισκεφτώ στις φυλακές, δεν πρόκειται να πήγαινα για κανένα λόγο» καταλήγει.

«Αν αποδειχτεί ότι η Ρούλα δολοφόνησε Ίριδα και Μαλένα θα μπω στο κελί να τη σκοτώσω»

Στην εκ βαθέων συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, κράτησε ξεκάθαρη στάση απέναντι στην εν διαστάσει σύζυγό του, απείλησε πως θα τη σκοτώσει εάν επαληθευτούν οι κατηγορίες, ενώ αναφέρθηκε και σε έναν ανατριχιαστικό οιωνό.

«Θα σταθώ απέναντί της. Αν σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα την είχα σκοτώσει, δε θα φτάναμε μέχρι εδώ, ούτε μέχρι τη σύλληψη. Μιλάμε για τα παιδιά μου, ποιος πατέρας θα άφηνε τα παιδιά του έτσι; Εάν αποδειχθεί και για τα άλλα δύο παιδιά, για εμένα δεν υπάρχει τιμωρία. Θέλω να μπω μισή ώρα μέσα στο κελί της. Θα τη σκοτώσω και ας μπω εγώ φυλακή μετά» είπε χαρακτηριστικά.

«Την Τζωρτζίνα την είδα δύο ημέρες πριν τη σύλληψη της Ρούλας στον ύπνο μου. Ήταν ζωντανή αυτή και η Ρούλα νεκρή, κάτι μου είπε αλλά δεν το θυμάμαι. Η Τζωρτζίνα έδειξε τη δικαίωση και για τα αδελφάκια της. Την ευχαριστώ γι’ αυτό και επειδή βοήθησε να φανεί η αλήθεια για όλα. Έχω πει πως θα προτιμούσα να έφευγα εγώ και να γύρναγαν πίσω τα παιδιά μου». συμπληρώνει

Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα - Ποιες οι παρενέργειες της κεταμίνης

Λεπτομέρειες για την αρχική ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας αλλά και τα δικά του ευρήματα από την εξέτασή που διενήργησε  έδωσε στη δημοσιότητα ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης.

Ειδικότερα, ο κ. Τσαντίρης μίλησε στο Mega αρχικά για την ιατροδικαστική έκθεση του κοριτσιού της οικογένειας από την Πάτρα που έφυγε πρώτο από τη ζωή, στην οποία αναγράφεται ότι κατέληξε λόγω ηπατικής ανεπάρκειας. Υπενθυμίζεται πως μετά από αυτή την εξέλιξη η γονείς του κοριτσιού προέβησαν σε μήνυση, Έπειτα μεσολάβησε ο κ. Τσαντίρης για μία δεύτερη έρευνα.

Ο ιατροδικαστής τώρα αποκλείει το ενδεχόμενο της ηπατικής ανεπάρκειας, σημειώνοντας ότι «τέθηκε υπόψιν του ο θάνατος της Ίριδας, ο οποίος δεν είχε εξεταστεί ολοκληρωμένα». Σημείωσε μάλιστα ότι ανέλαβε την εκ νέου έρευνα του θανάτου τον Απρίλιο του 2021, αφού η 9χρονη Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή.

Ο κ. Τσαντίρης ανέφερε παράλληλα υπογράμμισε ότι είχε χαρακτηρίσει τον θάνατο της Μαλένας αδιευκρίνιστο, που οφείλεται σε άλλα αίτια και μάλιστα είχε προτείνει να εξεταστεί η καρδιά και τα σπλάχνα.

Ποιες οι παρενέργειες της κεταμίνης

Ο ιατροδικαστής είπε στο Mega πως έχουν διασωθεί υλικά της Μαλένας, υλικά σπλάχνων και ιστών και εκτίμησε πως η εκ νέου έρευνα των ιατροδικαστών θα βγάλει ένα αποτέλεσμα που δεν θα βασίζεται μόνο στην κρίση τους, αλλά μετά από επανεξέταση αυτού του υλικού και αυτό «θα μας οδηγήσει εφόσον μιλάμε για εγκληματική πράξη, σε ένα θετικό εύρημα για να είμαστε σαφείς».

Αναφορικά με τη νευρολογική εκτίμηση για την Τζωρτζίνα, ο ιατροδικαστής επισήμανε πως στις παρενέργειες της κεταμίνης είναι η ταχυκαρδία, οι σπασμοί, «κάνει και έναν διαχωρισμό, κάνει κάποια ψυχιατρικά συμπτώματα, μέσα στα οποία μπορεί να είναι οι εφιάλτες».

Λέων: Ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου τα ευρήματα για την μικρή Ίριδα

Για τα στοιχεία γύρω από τον θάνατο της μικρής Ίριδας, μίλησε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων στον ΣΚΑΪ.
Στο έξι μηνών βρέφος όπως είπε τα ευρήματα αποτελούν τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι  ευρήματα έχουμε, ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα όπως σε πνεύμονες και εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Ακόμα και ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα, είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα».

Ο κουμπάρος - ψαράς διαψεύδει ότι είχε σχέση με την Πισπιρίγκου

Ο κουμπάρος του ζεύγους Πισπιρίγκου - Δασκαλάκη, ιχθυοπώλης στο επάγγελμα, μέσω του δικηγόρου του διαψεύδει τα σενάρια και τις φήμες των τελευταίων ημερών που εμπλέκουν το όνομά του με την υπόθεση της Πάτρας. Συγκεκριμένα διαψεύδει ότι ο εντολέας του είχε εξωσυζυγική σχέση με την κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και ότι ήταν πατέρας ενός εκ των τριών παιδιών ενώ μιλά για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» και «τηλεδολοφονία χαρακτήρων».

Σημειώνεται ότι ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του είχε αναφέρει ότι πριν από τον θάνατο της Ίριδας έμαθε ότι είχε φύγει από το σπίτι γιατί έμαθε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε βρει άλλον άνδρα. Την επιστολή του δικηγόρου δημοσίευσε το flamis.gr

Η επιστολή του δικηγόρου

«Πρόσφατα στα πλαίσια του “κυνηγιού μαγισσών”, εντός του κοινωνικού κύκλου κατηγορούμενης, που έχει προφυλακιστεί για θάνατο τέκνου της, συντελείται μία βάναυση προσβολή στο πρόσωπο εντολέα μου και νονού της μικρής Μαλένας, ο οποίος από επαγγελματίες και μη, πολύπειρους τηλεσπιλωτές συνειδήσεων και τηλεδολοφόνους χαρακτήρων, φέρεται να διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την κατηγορούμενη και να είναι ο φυσικός πατέρας θανόντος τέκνου.

Πρόκειται για άθλια στοχοποίησή του, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Η καθημερινή βάναυση βεβήλωση της προσωπικότητάς του, καθώς και οι μομφές και οι απειλές που δέχεται από αυτόκλητους εκδικητές, που βλέπουν τον εαυτό τους ως εισαγγελέα και ανακριτή μαζί, καθιστά άμεση την ανάγκη για επέμβαση των δικαστικών αρχών και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι.

Το επόμενο στάδιο αυτής της ανθρωποφαγίας και του κανιβαλισμού, αναρωτιέμαι ποιο θα είναι; Ο προπηλακισμός ή ακόμα και ακραίες βίαιες συμπεριφορές σε βάρος αθώων ανθρώπων;
Δυστυχώς, οι αρμόδιες δικαστικές και λοιπές εν γένει διωκτικές αρχές, με την παθητική τους στάση σε όσα εξελίσσονται, έχουν επιτρέψει αυτές τις συμπεριφορές, παρά την ευθύνη που έχουν για την εφαρμογή του νόμου, σε αδικήματα που σε πολλές περιπτώσεις διώκεται αυτεπάγγελτα.

Το μεγαλύτερο διακύβευμα για τη Δικαιοσύνη, αναφορικά με υποθέσεις που συγκεντρώνουν το δημόσιο ενδιαφέρον, είναι αφενός μεν πως αυτή θα λειτουργεί ανεξάρτητα και ανεπηρέαστη από την κοινή γνώμη, αφετέρου δε, πως θα προστατευθούν τυχαίοι, καθημερινοί άνθρωποι, που βρίσκονται στο ευρύτερο κοινωνικό και συγγενικό περιβάλλον του εκάστοτε κατηγορούμενου και αποτελούν «βορά» σε τρίτους, που υποκινούν, – για τα δικά τους προσωπικά συμφέρονται και προβολή, χωρίς να έχουν στοιχεία για τα λεγόμενά τους – τα πλήθη σε ανάρμοστες ψευδείς και λίαν προσβλητικές αναρτήσεις και συμπεριφορές.

Στα πλαίσια των ανωτέρω, καθίσταται πλέον επιβεβλημένη η τιμωρία αυτών που κατά παράβαση του νόμου προσβάλλουν τον εντολέα μου και την οικογένειά του μεταξύ άλλων και με σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και η αστική του αποκατάσταση».

θάνατοικεταμίνηπαιδιάειδήσεις τώραΠάτραΡούλα Πισπιρίγκου