Ελλάδα|11.04.2022 10:03

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: To συγκινητικό μήνυμα του διευθυντή ΜΕΘ Παίδων Πατρών που πάλεψε να σώσει την Τζωρτζίνα

Newsroom

O διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης, ο άνθρωπος που πάλεψε να σώσει την 9χρονη Τζωρτζίνα, συγκινεί στο Facebook με ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, για τα τρία κορίτσια στην Πάτρα, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.

«Για τα 3 αγγελούδια που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν……. Κοιμήσου να μεγαλώσεις γρήγορα έχεις πολύ δρόμο ακόμα μας συμβουλεύει ο μεγάλος μας ποιητής. Είναι το ποίημα της απόλυτης πατρικής στοργής, έχοντας αποδοθεί με τον μέγιστο λυρισμό. Σαν οι χτύποι της καρδιάς του πατέρα να αντανακλώνται σε λέξεις και εικόνες. Είναι το “Πρωινό άστρο” του Γιάννη Ρίτσου» γράφει στην ανάρτησή του.

 

«Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν αρκετή να αγκαλιάσει τη Τζωρτζίνα»

Την Παρασκευή (8/4) ο εντατικολόγος, που θεωρείται κομβικός μάρτυρας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, καθώς μαζί με την ομάδα του είχαν καταφέρει να κρατήσουν στη ζωή την 9χρονη, κατέθεσε για πάνω από τέσσερις ώρες στην ανακρίτρια.

Ο γιατρός στην κατάθεση του, όπως ανέφερε, είπε την «απόλυτη αλήθεια» νιώθοντας πλέον ήρεμος γιατί άσκησε το χρέος του ως γιατρός.

«Ζητήθηκε από την κυρία ανακρίτρια αν μπορώ να συμβάλλω και να βοηθήσω σε αυτή την πολύ δύσκολη υπόθεση. Ο θεσμικός μου ρόλος είναι συγκεκριμένος. Είπα με απόλυτη αλήθεια αυτά που έπεσε να πω. Νιώθω ήρεμος και ότι άσκησα αυτήν την υποχρέωση που έχω ως γιατρός. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Θα ξαναπώ αυτό που είπα το πρωί: Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν αρκετή να αγκαλιάσει τη Τζωρτζίνα. Θέλω να πιστεύω να είναι το τελευταίο παιδί και αν καταφέρουμε πραγματικά να αλλάξουμε το κοινωνικό σύστημα στην Ελλάδα. Οι μητέρες και οι μπαμπάδες που μας ακούνε, θέλω να τους δώσω την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι».

Kουμπάρος της οικογένειας Δασκαλάκη: «Δεν είμαι πατέρας κανενός παιδιού»

Στο φως έρχονται νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας. 

Ο νονός της μικρής Μαλένας, που δημοσιεύματα «έδειξαν» ως τον άνθρωπο που είχε εξωσυζυγική σχέση η Ρούλα Πισπιρίγκου, βάζει τέλος στις εν λόγω φήμες μέσω του δικηγόρου του. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Κώστας Κρεμμύδας, τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» σχετικά με τη θύελλα που έχει ξεσπάσει για τον κουμπάρο του Μάνου Δασκαλάκη, που σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Πάτρα, φέρεται να είχε σχέση με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Δεν είναι μόνο ότι κατηγορούν τον εντολέα μου και νονό της Μαλένας, ότι είχε εξωσυζυγική σχέση με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, το θέμα είναι ότι επεκτάθηκε σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, μέχρι που εμπλέκεται και σε εγκληματικές ενέργειες, ότι έχει μεσολαβήσει ώστε να βρεθεί η ουσία που σκότωσε το ένα τέκνο. Επιπλέον, του καταλογίζουν ότι το ένα παιδί είναι και δικό του. Έχουν κάνει κολάζ τις φωτογραφίες των παιδιών του, και διαδίδονται διάφορα», ανέφερε αρχικά.

«Εξαιτίας της γνωριμίας του με τον Μάνο, βάφτισε τη Μαλένα, αλλά στη συνέχεια είχε ένα πρόβλημα υγείας και μετά τον θάνατο του παιδιού οι σχέσεις ατόνισαν. Αυτή τη στιγμή απειλείται ο ίδιος και η οικογένειά του. Δυο ρεπορτάζ τον «φωτογράφισαν» ως τον άνθρωπο που είχε σχέση με τη Ρούλα Πισπιρίγκου», συμπλήρωσε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κλείσει το θέμα, κανείς δεν έχει δικαίωμα να διαβάλλει έτσι έναν άνθρωπο», κατέληξε λέγοντας ο κ. Κρεμμύδας.

παιδιάθάνατοιΠάτραΡούλα Πισπιρίγκουειδήσεις τώραΜάνος Δασκαλάκης