«ΣΑΛΑΜΙΣ 01/19»: Κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης Κύπρου - Ελλάδας
NewsroomΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή ελικοπτέρου της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της αστυνομίας και της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης.
Στην άσκηση, με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ - 01/19», το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυαγοσωστικών μέσων που έλαβαν μέρος, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ελλάδος.
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε αεροδιακομιδή τραυματία από πλοίο στην ανοιχτή θάλασσα και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ, το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ», για την αντιμετώπιση του περιστατικού.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η άσκηση αποτελεί την πρώτη προγραμματισμένη δραστηριότητα, εντός του 2019, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα έρευνας και διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- Το νέο εργαλείο AI «MedWatch» θα... σκανάρει τα social media των γιατρών όλο το 24ωρο - Οι ανακοινώσεις Γεωργιάδη
- Πλασμαφαίρεση: Πώς λειτουργεί η θεραπεία, γιατί απαιτείται νοσοκομείο και τι σημαίνουν τα «Alarm» του μηχανήματος
- Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου
- Ανακαλύφθηκε νέο είδος ζώου: Η αγριόγατα που μοιάζει με λεοπάρδαλη και κανείς δεν είχε ιδέα ότι υπάρχει