Ελλάδα|13.04.2022 12:24

Γιατί παραμένουν στα ύψη οι θάνατοι από κορονοϊό; Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος απαντά

Newsroom

Σε μία σταθερή φάση αποκλιμάκωσης της επιδημίας οδεύει η κοινωνία, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μια τα κρούσματα καθώς και οι διασωληνώσεις μειώνονται καθημερινά. Ωστόσο, οι θάνατοι παραμένουν ψηλά.

Κορονοϊός: Γιατί παραμένουν ψηλά οι θάνατοι;

«Οι θάνατοι μένουν ψηλά, είτε γιατί προέρχονται από νοσηλείες, όταν τα κρούσματα ήταν πολύ περισσότερα, είτε γιατί μέχρι να φανεί η αποκλιμάκωση περνάει πολύ περισσότερος καιρός», εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι τριπλά εμβολιασμένοι και χάνουν τη ζωή τους, γιατί αποτελούν πολύ βεβαρημένες περιπτώσεις. Αυτοί είναι κάτω από το 5% των συνολικών θανάτων.

Τέλος, ο καθηγητές προέτρεψε όσους είναι πάνω από 50 ετών, να κάνουν 4η δόση εμβολίου, οικειοθελώς.

Παράλληλα, ανοίγει σήμερα, Τετάρτη 13 Απριλίου, στο emvolio.gov.gr η πλατφόρμα των ραντεβού για την 2η αναμνηστική δόση (4η δόση), με το εμβόλιο κατά της Covid-19, για την ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες 60-69 ετών, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 7 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 ετών και άνω και έχουν κλειστεί περίπου 40.000 ραντεβού.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλοςθάνατοικρούσματαεμβόλιοειδήσεις τώραεπιδημία