Ελλάδα|14.04.2022 18:23

Πάτρα: Το Ωνάσειο διαψεύδει τον δικηγόρο της Πισπιρίγκου - «Δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα»

Newsroom

Άμεση ήταν η απάντηση του Ωνασείου στους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλου, ότι η κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα χορηγήθηκε κατά τη νοσηλεία της εκεί, τον Απρίλιο του 2021.

Στην ανακοίνωσή του το Ωνάσειο αναφέρει, αφενός μεν ότι η κεταμίνη, εφόσον είχε χορηγηθεί στο κορίτσι από το νοσοκομείο, δεν θα μπορούσε να ανιχνευθεί στο αίμα του, εφτά μήνες αργότερα, όταν και η μικρή κατέληξε, αφετέρου, ότι, στον φάκελο της Τζωρτζίνας δεν αναφέρεται πουθενά ότι της έχει χορηγηθεί κεταμίνη.

Η ανακοίνωση του Ωνασείου

Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει.  Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης. Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Παπαδόπουλος: «Υπάρχει μαρτυρία νοσηλεύτριας» 

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης μητέρας για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα, Ρούλας Πισπιρίγκου, σε τηλεοπτική του εμφάνιση έδωσε μία νέα εκδοχή σχετικά με την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης και πιθανότατα υπήρξε η αιτία να χάσει τη ζωή της. Όπως δήλωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος στο Star, η κεταμίνη είχε χορηγηθεί στο μικρό κορίτσι κατά τη νοσηλεία του στο Ωνάσειο, στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2021.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία της δολοφονίας της μεγαλύτερης κόρης της, μετά τη διαβεβαίωση του νοσοκομείου Παίδων ότι ουδέποτε χορηγήθηκε η ουσία στη Τζωρτζίνα, ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μαρτυρία νοσηλεύτριας του Ωνασείου η οποία υποστηρίζει ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε στην μικρή κατά τη νοσηλεία της εκεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, η χορήγηση του εν λόγω φαρμάκου είναι επίσημα καταγεγραμμένη στον ιατρικό φάκελο της ανήλικης στο νοσοκομείο.

«Μου τηλεφώνησε νοσηλεύτρια του Ωνασείου και με ενημέρωσε ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα όταν νοσηλευόταν εκεί και είναι καταγεγραμμένο. Ως νοσηλεύτρια ήταν υπεύθυνη για την φροντίδα της Τζωρτζίνας και όπως αναφέρει ήταν ένα παιδί που βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση επιληψίας, ενώ αποκάλυψε ότι στη ΜΕΘ είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την αγωγή της θεραπείας, τη φροντίδα και τη νοσηλεία της», υποστήριξε ο Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι η ίδια η νοσηλεύτρια θα κληθεί για κατάθεση στον ανακριτή. Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου απηύθυνε έκκληση σε όποιον άλλο μάρτυρα μπορεί να έχει στοιχεία, να τα καταθέσει άμεσα. «Εάν υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν όσα υποστηρίζει η μητέρα των παιδιών για την αθωότητά της, θα ήταν άδικο σε ένα σύστημα δικαίου να πάει φυλακή, χωρίς να έχει διαπράξει έγκλημα», είπε.

Επιβεβαιώνει και ο Λύτρας την ύπαρξη της μαρτυρίας

Στην ίδια εκπομπή εμφανίστηκε και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη της μαρτυρίας της νοσηλεύτριας, ως προς το σκέλος των επεισοδίων επιληψίας της Τζωρτζίνας και όταν δεν ήταν μπροστά η μητέρα της. «Υπάρχει μία μαρτυρία της νοσηλεύτριας που φρόντιζε τη Τζωρτζίνα που μου ανέφερε ότι τα επεισόδια που έκανε τα έκανε και άλλες φορές χωρίς να είναι μπροστά η μητέρα και ο πατέρας. Μου είπε ότι έκανε άλλα δύο τέτοια επεισόδια στο Ωνάσειο και πως ήταν σίγουρη ότι φεύγοντας από το Ωνάσειο ότι το παιδί θα καταλήξει. Και σε εμένα είχε πει πως εάν κληθεί θα καταθέσει», δήλωσε ενώ υπογράμμισε ότι εάν, όντως, υπάρχει επίσημη καταγραφή της χορήγησης της κεταμίνης στο παιδί, από το νοσοκομείο, «αλλάζουν όλα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα».

Λέων: Κάποιοι ιατροδικαστές προσπαθούν να αλλοιώσουν την εικόνα

Τα δικά του μηνύματα έστειλε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων. Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας επανάλεβε πως οι συνεντεύξεις που έχουν δοθεί από την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη κρύβουν απαντήσεις και απευθύνθηκε σε συναδέλφους του, που όπως είπε προτείνουν, είτε με διαρροές είτε επίσημα, να αλλοιώσουν την εικόνα. Τα λόγια του είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις, καθώς η πολυσυζητημένη υπόθεση, βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της, με ένα πλήθος από γρίφους να περιμένουν απαντήσεις.

Μιλώντας στο Mega ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, σημείωσε πως οι δύο νέοι ιατροδικαστές που ερευνούν την υπόθεση θα δώσουν πειστικές απαντήσεις και νέες πραγματογνωμοσύνες που δε θα επιδέχονται αμφισβήτησης. «Δίνεται η ευκαιρία να ακυρωθούν οι δύο πρώτες πραγματογνωμοσύνες, όχι τα ευρήματα».

Ο κ. Λέων ζήτησε από τους ιατροδικαστές που εμφανίζονται δημόσια και μιλούν για τους θανάτους, να είναι συγκρατημένοι και να αφήσουν τους συναδέλφους τους να χειριστούν την υπόθεση. «Να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να κάνουν το έργο τους. Ακούω συγκεκριμένους συναδέλφους που προτείνουν, είτε με διαρροές είτε επίσημα, και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι συνάδελφοι που εμπλέκονται με την υπόθεση, και με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν γράψει τις απόψεις τους σε πραγματογνωμοσύνες και τώρα προσπαθούν και με δικά τους κίνητρα να αλλοιώσουν την εικόνα.

Οι συνάδελφοι που έχουν αναλάβει πραγματογνώμονες, ούτε συμβουλές χρειάζονται ούτε να λέμε για διάφορα σενάρια. Αν θεωρούν ότι οι ίδιοι χρειάζονται περαιτέρω εξετάσεις, θα το κρίνουν οι ίδιοι». Ο κ. Λέων τόνισε ότι θα πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τις συνεντεύξεις που έχει δώσει η οικογένεια, καθώς από εκεί προκύπτουν πολλά κρίσιμα στοιχεία.

«Η μητέρα έχει δώσει συνεντεύξεις, ο πατέρας έχει δώσει συνεντεύξεις, ας τους ακούσουμε. Η μητέρα μιλάει ξεκάθαρα και για τα δύο παιδιά, λέει συγκεκριμένα πράγματα, λέει έλλειψη οξυγόνου. Τι σχέση έχει αυτό με ηπατική ανεπάρκεια;».

ΩνάσειοπαιδιάθάνατοιΠάτραειδήσεις τώραΡούλα Πισπιρίγκουκεταμίνη