Ελλάδα|14.04.2022 20:11

Πάτρα: 55 δραματικά λεπτά διήρκεσε η ανάνηψη της Τζωρτζίνας - Αποστασιοποιημένη η Πισπιρίγκου, λέει αναισθησιολόγος

Newsroom

Όσα γνωρίζουν σχετικά με την υπόθεση με τους θανάτους των παιδιών από την Πάτρα και τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι προφυλακισμένη με την κατηγορία της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, κατέθεσαν την Πέμπτη, ενώπιον της 18ης ανακρίτριας, τέσσερις γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Η μικρή Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε εκεί την πρώτη φορά που υπέστη σοβαρό επεισόδιο, στις 11 Απριλίου του 2021. Για τα 55 δραματικά λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψη της Τζωρτζίνας, μετά το επεισόδιο, μίλησε ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του νοσοκομείου της Πάτρας, Ιωάννης Χασαπόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση ήταν τόσο δύσκολη που, και ο ίδιος, με την ευτυχή κατάληξη, ξέσπασε σε κλάματα.

«Αποστασιοποιημένη» η Πισπιρίγκου

«Πρόκειται για τον ορισμό της τραγωδίας. Ειδικά τότε, όταν έμαθα ότι η Τζωρτζίνα ήταν το τρίτο παιδί μιας οικογένειας που είχε χάσει άλλα δύο, ταράχτηκα πάρα πολύ», ανέφερε ο κ. Χασαπόπουλος και, στη συνέχεια, χαρακτήρισε τη Τζωρτζίνα "πρόσχαρο παιδί", που υποτροπίασε ξαφνικά.

Όπως επιβεβαίωσε ο αναισθησιολόγος, πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, στο δωμάτιό της ήταν μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου την οποία και χαρακτήρισε «αποστασιοποιημένη» ενώ ισχυρίστηκε ότι, αυτός που επεδίωκε να έχει επικοινωνία με τους γιατρούς για να μαθαίνει τα νέα σχετικά με την υγεία του παιδιού του ήταν ο πατέρας, Μάνος Δασκαλάκης.

«Κλήθηκα επειγόντως εκείνο το απόγευμα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο ιατρικά και ανθρώπινα γι' αυτό το παιδί. Η καρδιακή αναζωογόνηση ήταν πολύ δύσκολη. Ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Καταφέραμε και την επαναφέραμε στη ζωή. Λίγες φορές μπορείς να νιώσεις έτσι. Όταν έμαθα ότι ήταν το τρίτο παιδί οικογένειας που έχασε τα δύο πρώτα, με τάραξε πάρα πολύ», είπε ο γιατρός στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το γραφείο της ανακρίτριας,  αμέσως μετά την κατάθεση.

παιδιάειδήσεις τώραΠάτραΡούλα Πισπιρίγκουθάνατοιαναισθησιολόγος