Ελλάδα|16.04.2022 12:03

Πάτρα: Πληροφορίες για νέο εξειδικευμένο γονιδιακό έλεγχο σε Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνο Δασκαλάκη

Newsroom

Σε έναν πιο λεπτομερή γενετικό έλεγχο ίσως προχωρήσουν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, οι γονείς των τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή στην Πάτρα. Φαίνεται πως τους έχει προτρέψει εξειδικευμένος γενετιστής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η Ρούλα Πισπιρίγκου -η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της- εξακολουθεί να αρνείται κάθε σχέση με τον θάνατο των κοριτσιών και τον αποδίδει σε γονιδιακό πρόβλημα.

Ο πρώτος έλεγχος, πάντως, σε περίπου 900 γονίδια ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου και έδωσε αρνητικό αποτέλεσμα. Ο έλεγχος είχε γίνει στο αίμα της μικρής Ίριδας που είχε καταλήξει, της Τζωρτζίνας όταν ήταν εν ζωή και των δύο γονιών.

Ωστόσο, η 33χρονη κατηγορούμενη είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια ακόμη μίας λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή, όπως μεταδίδει πάντα το ίδιο μέσο.

Αναλυτικότερα, σε επικοινωνία που είχαν -πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της και της προφυλάκισής της- ενημερώθηκε για άλλο ένα γενετικό τεστ, το οποίο μπορεί να «δείξει» αν υπάρχει πρόβλημα κατά τη στιγμή της σύλληψης.

«Να το κάνουμε» φαίνεται να ήταν η απάντηση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όταν όμως πληροφορήθηκε το κόστος της εξέτασης -που ανέρχεται σε περίπου 700 ευρώ- είχε δεύτερες σκέψεις.

Τελικά, φέρεται πως έδωσε τη συγκατάθεση της για να προχωρήσει η διαδικασία, αλλά προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος.

Μάνος Δασκαλάκηςειδήσεις τώρατεστΡούλα ΠισπιρίγκουθάνατοιπαιδιάΠάτραγονίδια