Ελλάδα|18.04.2022 21:07

Πάτρα: Οι καταθέσεις των γιατρών που «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Όλες οι απαντήσεις για την κεταμίνη

Newsroom

Το αφήγημα της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου ότι στην Τζωρτζίνα χορηγήθηκε κεταμίνη στο νοσοκομείο καταρρίπτουν οι καταθέσεις των γιατρών που ήρθαν σε επαφή με το παιδί στο Παίδων. Σύμφωνα άλλωστε με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του ΟPEN TV, το Ανθρωποκτονιών έχει πάρει καταθέσεις για την κεταμίνη από όλους τους θεράποντες και μάλιστα αφότου ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως το κοριτσάκι δολοφονήθηκε με την ουσία.

Η απάντηση ενός γιατρού που ρωτήθηκε από αξιωματικό της ΕΛΑΣ αν καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Παίδων χορήγησε κεταμίνη στο παιδί, είναι χαρακτηριστική.

«Όχι, είναι ένα φάρμακο που δεν το έχω χορηγήσει ποτέ και δεν υπάρχει στην Α' Παιδιατρική Κλινική. Είναι ουσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις εντατικές μονάδες ή στο αναισθησιολογικό. Όλα τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στην Τζωρτζίνα είναι καταγεγραμμένα στην καρτέλα που συμπεριλαμβάνεται στον ιατρικό της φάκελο». Όλο οι γιατροί μάλιστα υποστηρίζουν το ίδιο.

Le Monde για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: H Ελλάδα μαινόμενη κατά της Μήδειας της Πάτρας

Άρθρο για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα και την κατηγορούμενη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, φιλοξενεί η γαλλική εφημερίδα Le Monde υπό τον τίτλο: «H Ελλάδα μαινόμενη κατά της Μήδειας της Πάτρας».

Το ρεπορτάζ ξεκινά με αναφορά στα πραγματικά περιστατικά, τις δηλώσεις της 33χρονης και στις ενδείξεις για ενοχή της. Παράλληλα όμως σχολιάζεται η κάλυψη της υπόθεσης από τα ελληνικά Μέσα και συσχετίζεται η υπόθεση με τη Μήδεια της ελληνικής μυθολογίας. «Μήπως ήθελε να τιμωρήσει τον Μάνο, κάνοντας κακό στα παιδιά τους;» διερωτάται η ρεπόρτερ «βλέποντας» πίσω από τον πατέρα έναν άλλο Ιάσωνα.

Στο ρεπορτάζ της Le Monde γίνεται ακόμα αναφορά στην εκταφή της Τζωρτζίνας και στον τρόπο που καλύφθηκε τηλεοπτικά, αλλά και στο τάμπλετ της μικρής, που σε πρώτη φάση, βρέθηκαν μόνο κινούμενα σχέδια. Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αφήνει επίσης αιχμές για την έρευνα που προηγήθηκε γύρω από τους θανάτους των παιδιών, ενώ στέκεται και στα προβλήματα με τις κοινωνικές υπηρεσίες, μετά την αποκάλυψη του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι υπήρχε καταγγελία για κακοποίηση της μεγαλύτερης κόρης του ζευγαριού.

Δείτε το άρθρο της Le Monde ΕΔΩ

θάνατοιειδήσεις τώρακεταμίνηπαιδιάΡούλα ΠισπιρίγκουΠάτρα