Ελλάδα|19.04.2022 19:45

Πάτρα: Τα 9 λεπτά που προδίδουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Οι κλήσεις σε δημοσιογράφο που ανατρέπουν όσα λέει

Newsroom

Η μία μετά την άλλη βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία της κόρης της από πρόθεση, Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία συστηματικά αρνείται πως έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο της μικρής.

Οι πληροφορίες που αναδύονται στην επιφάνεια οδηγούν τις Αρχές στο συμπέρασμα πως η 33χρονη γυναίκα, ή κάποιο συγγενικό της πρόσωπο βρίσκονται πίσω από δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα που έγιναν σε δημοσιογράφο στα μέσα και τέλη Μαρτίου.

Στις κλήσεις αυτές, το πρόσωπο που μίλησε αναφέρθηκε σε δολοφονία των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να ενοχοποιήσει τον πατέρα των κοριτσιών.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, την επίμαχη ημέρα (σ.σ δηλαδή στις 25 Μαρτίου) από το τηλέφωνο της 33χρονης μητέρας πραγματοποιήθηκαν δύο τηλεφωνήματα στην εν λόγω δημοσιογράφο. Το ένα στις 11:01 και το επόμενο στις 11:33. Η συνολική διάρκεια των δύο κλήσεων ήταν περίπου 9 λεπτά.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα λέει ο δημοσιογράφος, όπως και στο τηλεφώνημα της 15ης Μαρτίου έτσι και σε αυτό, όχι μόνο προσπαθεί να μετακυλήσει την ευθύνη για τον θάνατο των παιδιών στο σύζυγό της, αλλά ουσιαστικά «ομολογεί» ότι τα τρία παιδιά δεν κατέληξαν από παθολογικά αιτία όπως ισχυριζόταν μέχρι τότε.

«Να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα» της μικρής Μαλένας - Το σκίτσο και η εκτίμηση για ασφυξία του Γρηγόρη Λέων

Την εκτίμηση πως τα τραύματα της 3,5 ετών Μαλένας -κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη- ίσως να είχαν προκύψει λόγω ασφυξίας, εκφράζει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. Το σκίτσο που ανήρτησε και όσα υποστηρίζει.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Λέων υπογραμμίζει πως «είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν». Όπως ισχυρίζεται στη συνέχεια, το «ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία».

Ο ίδιος σημειώνει, στο τέλος, ότι ο δράστης στη φωτογραφία είναι αριστερόχειρας.

Υπενθυμίζεται πως για τον θάνατο της μικρής Μαλένας -και της αδερφής της Ίριδας- βρίσκονται σε εξέλιξη νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Ειδικότερα, οι εισαγγελείς φαίνεται ότι δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από όσα έχουν διαβάσει στις ιατροδικαστικές εκθέσεις και έτσι, έδωσαν εντολή για νέα εξέταση, θέλοντας επίσης να ελεγχθεί σοβαρά το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη έκθεση αναφέρεται ότι πως κοριτσάκι κατέληξε λόγω ηπατικής ανεπάρκειας.

Πάντως, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης έχει δηλώσει πως είχε χαρακτηρίσει τον θάνατο της Μαλένας αδιευκρίνιστο, που οφείλεται σε άλλα αίτια και μάλιστα είχε προτείνει να εξεταστεί η καρδιά και τα σπλάχνα.

Η αλλοιωμένη φωνή που «έριξε» ευθύνη στον Μάνο Δασκαλάκη

Ανώνυμα τηλεφωνήματα που είχε δεχθεί δημοσιογράφος και έβαζαν στο «κάδρο» των υπόπτων τον Μάνο Δασκαλάκη, φαίνεται πως έγιναν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

Ειδικότερα, τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στις 15 και 25 Μαρτίου φέτος, όταν μία άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε σε εκπομπή της τηλεόρασης και με αλλοιωμένη φωνή είπε πως επιρρίπτει την ευθύνη για τη «δολοφονία» των παιδιών στον Μάνο Δασκαλάκη, «γιατί αυτός ξέρει τι απέγιναν τα παιδιά του».

«Σώστε την ψυχή των παιδιών αυτών» φέρεται να είπε επίσης η γυναίκα στο τηλέφωνο.

Τώρα, τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνει η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη που με βεβαιότητα δηλώνει ότι η φωνή είναι της 33χρονης κατηγορούμενης. Οι αστυνομικές Αρχές, από πλευράς τους, δηλώνουν πως μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτό μέσω έρευνας στα αστυνομικά εργαστήρια παρά την αλλοίωση της φωνής.

Σημειώνεται ότι εκείνη την περίοδο, ο Μάνος Δασκαλάκης υπερασπιζόταν τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ωστόσο, φέρεται να είχε πει σε οικείους του πως μπορεί να το κάνει σε ορισμένα σημεία αναφορικά με την Τζωρτζίνα και όχι στο σύνολο της υπόθεσης, καθώς ο ίδιος φέρεται να ήταν απών σε αρκετές στιγμές.

ειδήσεις τώραΡούλα ΠισπιρίγκουθάνατοικεταμίνηΠάτραΜάνος Δασκαλάκης