Απίστευτο περιστατικό με Έλληνα αλεξιπτωτιστή στην Κύπρο: Κρεμόταν από C-130 στα 5.000 πόδια
NewsroomΚατά τη διάρκεια άσκησης πτώσης αλεξιπτωτιστών, πάνω από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, ένας εξ’ αυτών κρεμάστηκε κυριολεκτικά από το C-130 και παρέμεινε κρεμασμένος, για περίπου 4 λεπτά.
Η άσκηση ξεκίνησε όταν το αεροσκάφος έφτασε σε ύψος 5.000 ποδιών (1,52 χιλιόμετρα) και η πτώση πραγματοποιήθηκε με στατικό ιμάντα ενώ, ο πρώτος άντρας βγήκε από τα πλάγια του C-130.
Ωστόσο, ο ιμάντας δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο με αποτέλεσμα ο ίδιος να μείνει κρεμασμένος για αρκετά λεπτά στο κενό, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος – όσο είναι και το μήκος του ιμάντα.
Ο αλεξιπτωτιστής προσπάθησε να απελευθερώσει το αλεξίπτωτό του, τον κράτησε όμως ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκο που περιέχει το αλεξίπτωτο ενώ, ευτυχώς, οι υπόλοιποι που ήταν ακόμα μέσα στο αεροσκάφος βρήκαν τον τρόπο να τον τραβήξουν και πάλι μέσα.
Δείτε το βίντεο με το απίστευτο περιστατικό
- Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα - Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη
- Αιφνιδιαστικό λουκέτο στην κλινική λοιμώξεων του νοσοκομείου «Αττικόν» - Στον αέρα οι ασθενείς
- Το σενάριο εκλογικού αιφνιδιασμού, η επιστράτευση ινφλουένσερς και το «φάντασμα» του Σαμαρά
- «Μην το κάνεις»: Η δραματική στιγμή που αστυνομικοί σώζουν γυναίκα πριν πηδήξει από τη γέφυρα του Μπρούκλιν