Ελλάδα|20.04.2022 17:43

Κίνηση τώρα: Σε εξέλιξη η μεγάλη έξοδος του Πάσχα - Μποτιλιάρισμα σε Αττιδή Οδό και εθνικές οδούς προς Λαμία και Κόρινθο

Newsroom

Χιλιάδες Αθηναίοι εγκαταλείπουν, αυτή την ώρα, την πρωτεύουσα για να περάσουν το πρώτο Πάσχα στο χωριό μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ήδη από την Παρασκευή, 15 Απριλίου, η κίνηση σε διόδια, λιμάνια αλλά και το αεροδρόμιο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενόψει της μεγάλης εξόδου του Πάσχα 2022.

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, 20 Απριλίου, η Αττική Οδός αναφέρει ότι αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη κυκλοφορία, «ιδιαίτερα το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης και το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, κυρίως στο ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα, λόγω της μαζικής εξόδου για τις εορτές του Πάσχα έπειτα από δύο χρόνια περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας».

Αυτή την ώρα αυξημένη είναι η κίνηση  στην Αττική Οδό, με καθυστερήσεις 10-15 λεπτών από τον κόμβο Μαραθώνος έως τον κόμβο Κηφισίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα ενώ νωρίτερα συνέβη τροχαίο ατύχημα στο ύψος της Κηφισίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Και από τον κόμβο Πεντέλης έως τον κόμβο Κηφισίας σημειώνονται καθυστερήσεις 10’ – 15’λεπτών.

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται και στα διόδια Αφιδνών.

Οδηγίες για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα από την Αττική Οδό

Αυξημένη αναμένεται να είναι η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης και το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, κυρίως στο ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα, λόγω της μαζικής εξόδου για τις εορτές του Πάσχα έπειτα από δύο χρόνια περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας.

Για το λόγο αυτό η Αττική Οδός συνιστά στους οδηγούς να λάβουν υπόψη τους την αυξημένη κίνηση που συνήθως παρατηρείται κατά τις ημέρες αυτές. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου επισημαίνει πως με στόχο την ασφαλή μετακίνηση οδηγών και επιβατών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, συνιστάται, πριν το ταξίδι οι οδηγοί να έχουν προβεί σε τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) απαγορεύεται σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. και πρέπει να παραμένει ελεύθερη για την πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όταν αυτό απαιτηθεί, όσο και για την ομαλή κυκλοφορία όλων των λοιπών οχημάτων του αυτοκινητοδρόμου.

ειδήσεις τώραΠάσχακίνηση στους δρόμουςεθνική οδόςδιόδιαμποτιλιάρισμαΑττική Οδός