Τραγωδία στον Εύοσμο: Ελεύθεροι ο γιος και ο πατέρας - Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 15χρονου από πυροβολισμό με καραμπίνα
NewsroomΔιενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης για το τραγικό περιστατικό με τον 15χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του, τη Μεγάλη Παρασκευή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.
Ελεύθεροι ο 15χρονος και ο πατέρας του
Ο 15χρονος που κρατούσε το κυνηγετικό όπλο και ο 56χρονος πατέρας του αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους. Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει περαιτέρω έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες της ανθρωποκτονίας.
Ακαριαίος ο θάνατος του 15χρονου
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του 15χρονου ήταν ακαριαίος. Ο άτυχος νέος πυροβολήθηκε από απόσταση 2-3 μέτρων, με την σφαίρα να τον χτυπά στο δεξί του μάτι.
Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της γειτονιάς που γνωρίζει και τις δύο οικογένειες, οι 15χρονοι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, ήταν φίλοι από το Δημοτικό, ενώ όταν συνέβη το περιστατικό οι γονείς έλειπαν από το σπίτι.
Σύμφωνα με το grtimes που επικαλείται μαρτυρία κατοίκου κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο 15χρονος που άφησε τελικά την τελευταία του πνοή, έφερε τραύμα στο πάνω μέρος του προσώπου του, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για οτιδήποτε άλλο εκτός από δυστύχημα.
Πώς συνέβη η τραγωδία
Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο νεαροί βρίσκονταν στο σπίτι του 15χρονου που πυροβόλησε τον φίλο του, στην οδό Ακρίτα 53.
Την ώρα που βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο, ο συνομήλικος φίλος του, έδειξε τις καραμπίνες του πατέρα του στον άτυχο νεαρό, και φέρεται να εκπυρσοκρότησε το όπλο.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός αρχικά ισχυρίστηκε στην αστυνομία πως έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια παραδέχτηκε τι ακριβώς συνέβη.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!