Ελλάδα|08.02.2019 14:36

Κόντρα Νοτοπούλου με τον πρόεδρο των δημάρχων Κεντρικής Μακεδονίας

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Στα άτομα που υποστηρίζουν την επιτομή του παλαιοκομματισμού και τις επί δεκαετίες απευθείας χρηματοδοτήσεις σε ημέτερους κατατάσσει με δήλωσή της τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η ανακοίνωση της κ. Νοτοπούλου αποτελεί απάντηση στις βολές του κ. Κυρίζογλου προς το πρόσωπό της, αναφορικά με το θέμα της χρηματοδότησης συλλόγων και φορέων από το υπουργείο για δράσεις νεολαίας, το ύψος της οποίας ανέρχεται σε 210.000 ευρώ. Ο κ. Κυρίζογλου είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι «να είσαι υποψήφιος δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη και να κατέχεις υπουργικό αξίωμα, όπως η κ. Νοτοπούλου και να μοιράζεις, δεν έχει σημασία με ποιες διαδικασίες, αυτά τα χρήματα, είναι μια ένδειξη φαύλου παλαιοκομματισμού που γίνεται δυστυχώς ως μια πρακτική από νέο άνθρωπο».

Στην ανακοίνωσή της η κ. Νοτοπούλου επαναλαμβάνει ότι για τη χρηματοδότηση για πρώτη φορά ακολουθήθηκαν διαδικασίες ανοιχτής και δημόσιας πρόσκλησης και αξιολόγησης και σημειώνει ότι ο καθένας θα πρέπει να κρίνεται από το έργο του και από τη διαφάνεια των διαδικασιών που ακολουθεί.

Η ανακοίνωση της κ. Νοτοπούλου είναι η εξής:

«O δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Kυρίζογλου δήλωσε με περισσή ειλικρίνεια ότι «δεν έχει σημασία με ποιες διαδικασίες» χρηματοδοτήθηκαν οι 43 προτάσεις του έργου ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας και Θράκης. Η δήλωση του κ. Κυρίζογλου τον κατατάσσει σε όσους υποστηρίζουν την επιτομή του παλαιοκομματισμού, τις επί δεκαετίες απευθείας χρηματοδοτήσεις σε ημέτερους. Λογικό είναι να αντιδρά στις πρωτοβουλίες μας.

Εμείς επιλέξαμε,  για πρώτη φορά στην ιστορία των χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) διαδικασίες ανοιχτής και δημόσιας πρόσκλησης και αξιολόγησης. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που «η χρησιμοποίηση δημοσίου χρήματος» - σύμφωνα με την έκφραση του κ. Κυρίζογλου – αφορά φορείς όπως ο «Φάρος του Κόσμου» , το σωματείο Αποκατάστασης και ειδικής αγωγής ΑμεΑ «ο ΣΩΤΗΡ» , ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με διαταραχές όρασης και αναπηρίες «ΣΥΖΩΗ» ο σύλλογος συνδρόμου DOWN Ελλάδος, ο σύλλογος Erasmus του ΑΠΘ, όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης, Περπατώ Ροδόπης, κ.α.

Θα χαιρόμασταν ακόμα παραπάνω αν και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είχε ακολουθήσει μια αντίστοιχη πολιτική ενίσχυσης ευπαθών ομάδων της νεολαίας αξιοποιώντας τα εργαλεία που του προσφέρει η κυβέρνηση (π.χ. Ρομά που ζουν στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης). Ο κ.Κυρίζογλου ενοχλείται από τη νέα γενιά που δραστηριοποιείται, τις καθαρές δράσεις, τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Εμείς πάλι, τους υποστηρίζουμε.
Εντέλει, ο καθένας μας κρίνεται από το έργο του και από τη διαφάνεια των διαδικασιών που ακολουθεί».

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Κατερίνα ΝοτοπούλουΚυρίζογλου