Ελλάδα|24.04.2022 11:24

Πάτρα: Τι ζήτησε ο Τσιάρας από την ιατροδικαστική υπηρεσία για τους θανάτους των κοριτσιών

Newsroom

Για τις πληροφορίες που ήθελαν το υπουργείο Δικαιοσύνης να έχει ζητήσει πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές της Ίριδας και της Μαλένας, των δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, μίλησε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας. Όπως τόνισε,«δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία, όταν ακόμα δεν υπάρχει απόδειξη για κάτι το οποίο δεν έγινε σωστά».

Ο προϊστάμενος των ιατροδικαστών, Νίκος Καρακούκης, εξήγησε πως μόνος του ξεκίνησε μια διαδικασία ελέγχου για το αν και κατά πόσο έγιναν όλα όσα έπρεπε από την πλευρά της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, ώστε να μην δημιουργούνται αμφιβολίες στην κοινή γνώμη.

«Εγώ εκ του ρόλου μου το μόνο που του ζήτησα είναι να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά», τόνισε και συμπλήρωσε πως χθες «υπήρχε μια ειδησεογραφία που δεν ήταν ακριβής».

Ο κ. Τσιάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το συγκεκριμένο γεγονός και υπήρχαν εξελίξεις με τη σύλληψη της μητέρας των παιδιών, έστειλε μια επιστολή προς τον κ. Καρακούκη που του ζητούσε να διερευνήσει όλα τα δεδομένα «ούτως ώστε να ξέρουμε αν όντως η ιατροδικαστική υπηρεσία που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης έκανε τα δέοντα».

«Δεν έκανα τίποτα απολύτως παραπάνω από αυτό», κατέληξε. 

Τελικά ποιος βρήκε νεκρή την Ίριδα;

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αναφορικά με το ποιος βρήκε τελικά νεκρή τη μικρή Ίριδα στην κούνια της. Την βρήκε η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, ή η μικρή Τζωρτζίνα;

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου θεωρείται ένα από τα βασικά πρόσωπα στην υπόθεση θανάτου της Ίριδας, αφού ήταν στο σπίτι μαζί με την αδελφή της και τη μικρή Τζωρτζίνα.

Δύο νοσηλεύτριες έχουν καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τους είχε πει ότι το μωρό το βρήκε νεκρό στην κούνια η Τζωρτζίνα.

Ωστόσο, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, είχε πει σε συνέντευξή της στο Star πως η ίδια το είχε βρει νεκρό το μωρό με μελανιασμένα χείλη.

Άνθρωπος του περιβάλλοντος της οικογένειας Δασκαλάκη, προσπαθώντας να εξηγήσει τις αντιφάσεις ανάμεσα στις αδερφές Πισπιρίγκου, είπε στο Star πως οι αδερφές ισχυρίζονται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ποτέ δεν ανέφερε ότι η Τζωρτζίνα βρήκε το μωρό νεκρό.

Αντίθετα, υποστηρίζουν πως αυτό το οποίο είχε πει η μητέρα της είναι ότι η Τζωρτζίνα ήταν τόσο δυνατό παιδί που ψυχικά κατάφερε και στάθηκε γενναία απέναντι στον θάνατο τόσο της Ίριδας και της Μαλένας. Παράλληλα, ότι είχε αναφερθεί και στο γεγονός πως η Τζωρτζίνα ήταν μπροστά στις προσπάθειες που έκαναν για ανάνηψη του μωρού, αλλά και στη στιγμή που οι διασώστες πήραν το μωρό με το ασθενοφόρο για το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων.

Οι πρώτες αναζητήσεις στης Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με το Star, η πρώτη αναζήτηση της 33χρονης μητέρας σε σελίδες με ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο είναι η 11η Ιανουαρίου 2022. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται κρίσιμη από τις Αρχές που εξετάζουν την υπόθεση, καθώς μέχρι τότε το παιδί δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα στην υγεία της.

Η Τζωρτζίνα είχε φύγει από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου στις 19 Ιουλίου 2021 και μέχρι τότε, δεν είχε άλλα προβλήματα, πέρα από την εγκεφαλοπάθεια που είχε πάθει μετά την ανάνηψη.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 15 Ιανουαρίου, ο Μάνος Δασκαλάκης ανακοινώνει στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι θέλει να χωρίσουν, ενώ δύο ημέρες μετά έχει προγραμματιστεί μαγνητική εγκεφάλου για την Τζωρτζίνα.

Το ίδιο βράδυ ξεκινούν τα προβλήματα για το 9χρονο κορίτσι, που οδηγείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στις 19 Ιανουαρίου, όπου και θα παραμείνει για δέκα ημέρες μέχρι να χάσει τη ζωή του από τη θανατηφόρο δόση κεταμίνης.

Κώστας ΤσιάραςΡούλα ΠισπιρίγκουπαιδιάΚωνσταντίνος ΤσιάραςΠάτραειδήσεις τώραΜάνος Δασκαλάκης