Ελλάδα|26.04.2022 16:56

Πάτρα: «Απομακρυνόμαστε από τα παθολογικά αίτια» εκτιμά ιατροδικαστής - Πληροφορίες ότι Ρούλα και Μάνος ετοίμαζαν αγωγές κατά δημοσιογράφων

Newsroom

Εν αναμονή των νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων για τον θάνατο των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, ιατροδικαστής αναφέρει ότι «σιγά σιγά απομακρυνόμαστε από τα παθολογικά αίτια». Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τις κινήσεις που προγραμμάτιζε το ζευγάρι πριν τη σύλληψη της μητέρας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ειδικότερα, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εκτίμησε σήμερα ότι «Θεωρώ ότι σιγά σιγά απομακρυνόμαστε από τα παθολογικά αίτια. Δεν φαίνεται να υπάρχουν κάποια ευρήματα που να μπορέσουν να αποδώσουν τον θάνατο σε παθολογικά αίτια, πλην της αγενεσίας του φλεβοκόμβου στην Ίριδα, η οποία οφείλει να αποκλειστεί ως αιτία θανάτου, δεδομένου ότι το βρέφος δεν ανέπτυξε ποτέ συμπτώματα συμβατά της αγενεσίας φλεβοκόμβου».

Και στην περίπτωση της Μαλένας, αν μελετήσει κάποιος τον φάκελο θα μπορέσει να καταλάβει εύκολα αν υπήρξε ανεπάρκεια ή όχι, συμπλήρωσε ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN.

«Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο εύρημα που να οδηγεί σε κάποιον άλλο μηχανισμό παθολογικού θανάτου και αποκλειστεί αυτό το σενάριο τότε, φυσικά, θα πάμε στην ανθρωποκτονία» υπογράμμισε έπειτα ο ιατροδικαστής.

Όπως πρόσθεσε, «σε σύγκριση με τις φωτογραφίες που διαρρέουν, οι ιατροδικαστές θα έπρεπε να είναι πιο πλήρεις στην καταγραφή ευρημάτων. Λείπουν κάποια πράγματα».

Είχαν ετοιμάσει λίστα με αγωγές σε δημοσιογράφους

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» δήλωσε ότι όσο δεν ήταν κατηγορούμενη η Ρούλα Πισπιρίγκου, «συμπορευόταν με τον Μάνο Δασκαλάκη».

«Είχαν καταρτίσει λίστα με ιστοσελίδες, εκπομπές, έχουν φυλάξει βίντεο και περίμεναν ότι θα υποβάλουν μηνύσεις και θα κάνουν αγωγές για να διεκδικήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή και εκατομμύρια από δημοσιογράφους, ιστοσελίδες» υποστήριξε συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος.

Όπως είπε ο ίδιος, έλεγαν «ποιοι υποτίθεται ότι είναι εκείνοι που στρέφονται εναντίον τους» και τους τοποθετούσαν σε σχετική λίστα, σημειώνοντας δίπλα και χρηματικά ποσά.

«Θα καταθέσουμε μήνυση εάν προσφύγει σε τεστ πατρότητας» ο Μάνος Δασκαλάκης

Νωρίτερα σήμερα, ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος, μίλησε για την ψυχολογική κατάσταση της εντολέως του, Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και για την ανάθεση τεχνικών συμβούλων σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Ρούλα Πισπιρίγκου, υπάρχει και η θλίψη των ημερών και η όλη κατάσταση που δεν βοηθά. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πιστεύει ότι δεν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση, ωστόσο είναι δύσκολο. Η πάγια θέση της είναι ότι δεν εμπλέκεται στον θάνατο των παιδιών, μένει σταθερή από την αρχή μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν ζητήματα που ανακύπτουν από την ημέρα της απώλειας της Τζωρτζίνας. Πράγματι, έχουν προκύψει κάποια ζητήματα και να ελέγξουμε τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με την κατηγορία. Υπάρχουν τεχνικοί σύμβουλοι από την πλευρά της υπεράσπισης, έχουμε αναθέσει σε τεχνικούς συμβούλους να συντάξουν το πόρισμα τους για τον θάνατο της Τζωρτζίνας», ανέφερε αρχικά.

«Μας ενδιαφέρει να αποδείξουμε ότι η κεταμίνη δεν δόθηκε από την κατηγορούμενη», πρόσθεσε, μιλώντας στο Mega.

Για το τεστ πατρότητας και τη στάση του Μάνου Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως, «υπάρχει δυσαρέσκεια από την πλευρά της 33χρονης, για το τεστ πατρότητας. Και οι δύο γονείς είχαν πάει να υποβληθούν σε γονιδιακό έλεγχο και τότε ο Μάνος Δασκαλάκης δεν φαινόταν να είχε αμφιβολίες τότε για την πατρότητα, αυτό ίσως θα έπρεπε εάν ήταν αλήθεια, να τον απασχολήσει νωρίτερα. Το ζευγάρι δεν έχει επαφές πλέον, δεν έχουν καλές σχέσεις. Από την πρώτη στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου, αρνείται τις κατηγορίες και δεν έχει επιρρίψει καμία ευθύνη στον Μάνο Δασκαλάκη. Δεν είχε την ηθική και συναισθηματική στήριξη από τον ίδιο».

«Θα καταθέσουμε μήνυση εάν προσφύγει σε τεστ πατρότητας ο Μάνος Δασκαλάκης», αποκάλυψε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Δεν έχω απάντηση για το εάν είναι η ίδια στο παραπλανητικό τηλεφώνημα, είναι κάτι που θα το συζητήσω μαζί της τις προσεχείς ημέρες. Δεν προκύπτει από κάπου ότι είναι έμμεση παραδοχή της κατηγορίας. Θα το χαρακτήριζα ως αφελή και εφηβική συμπεριφορά εάν ήταν εκείνη στο τηλεφώνημα. Προς το παρόν αυτό το τηλεφώνημα δεν είναι μέρος της δικογραφίας», τόνισε σχετικά με το άγνωστο τηλεφώνημα σε δημοσιογράφο.

«Δεν σκέφτηκα ούτε μία φορά να παραιτηθώ από την υπόθεση. Βρίσκομαι στη μέση γιατί αυτά που λέει και αυτά που ακούγονται ούτε επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται. Όσο αφορά στις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, εστάλησαν 27 διαφημίσεις στον υπολογιστή της, τις οποίες δεν άνοιξε ποτέ», κατέληξε λέγοντας.

λίσταειδήσεις τώραΡούλα ΠισπιρίγκουΠάτραΜάνος Δασκαλάκηςδημοσιογράφοι