Ελλάδα|26.04.2022 20:11

Γιάννης Σκαφτούρος: Το συμβόλαιο θανάτου ήταν επίδειξη δύναμης από τον ηθικό αυτουργό

Newsroom

Η εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου χαρακτηρίζεται «πρωτοφανής», καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο περιστατικό στο παρελθόν, να εκτελέσουν δηλαδή κάποιον μέσα στο ίδιο του το σπιτι. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 55χρονου Γιάννη Σκαφτούρου, ενός από τα «κεφάλια» της Greek Mafia, στα Δερβενοχώρια. Οι Αρχές επικεντρώνονται στις τελευταίες δραστηριότητές του, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open, ήταν ένα συμβόλαιο θανάτου, το οποίο ήταν σχεδιασμένο και πληρωμένο από τον ηθικό αυτουργό, ακριβώς για να γίνει μεσα στο σπίτι του Σκαφτούρου και μάλιστα μπροστά στα μάτια των συγγενών του. 

Για αυτό και οι Αρχές ανέφεραν την Τρίτη ότι ίσως και να είναι το πιο αναβαθμισμένο χτύπημα και συμβόλαιο θανάτου, το οποίο εχει γίνει, καθώς, σύμφωνα με το σημείο που ήταν το σπίτι, σε ένα χωριό, σε μια επαρχιακή πόλη, θα ήταν πιο εύκολο και επιχειρησιακά να τον περιμένουν σε κάποιον δρόμο, να τον εκτελέσουν εκεί και άρα να μην αναλάβουν όλο αυτό το ρίσκο. Όλο αυτό λένε οι Αρχές, έγινε με αυτό τον τρόπο γιατί αυτό ζήτησε και πλήρωσε ο ηθικός αυτουργός.

Οι αρχές ασφαλείας έχουν διαπιστώσει ότι ήταν μια εκτέλεση η οποία διήρκεσε από 30 έως 35 δευτερόλεπτα, πήραν μέρος τρεις άνδρες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με full face. Οι δύο μάλιστα κρατούσαν καλάσνικοφ και ο τρίτος πιστόλι και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θύμα δέχτηκε και χαριστικές βολές. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ότι όταν οι τρεις δράστες μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, φώναξαν στους υπόλοιπους «Θέλω να πέσετε εσείς οι υπόλοιποι κάτω» και αμέσως μετά έστρεψαν τα όπλα στην πλευρά που ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος.

συμβόλαιο θανάτουαστυνομίαειδήσεις τώραεκτέλεσηΔερβενοχώριαμαφία