Ελλάδα|27.04.2022 21:00

Εύοσμος: Πώς ξεκίνησε η βεντέτα μεταξύ ανήλικων – Τι λέει ο δήμαρχος για τα βίαια περιστατικά στο ethnos.gr

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Μία εντελώς ασήμαντη αφορμή φαίνεται ότι αποτέλεσε τη «θρυαλλίδα» για τη σειρά σοβαρών επεισοδίων, με πολύ ξύλο και τη χρήση αντικειμένων, μεταξύ δύο ομάδων ανηλίκων στην περιοχή του Ευόσμου, από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρεις 17χρονοι και να τραυματιστούν αρκετά άτομα.

Η μία ομάδα των ανηλίκων αποτελείται από Ρομά, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της δεύτερης φέρονται ως άτομα Γεωργιανής καταγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, τις οποίες επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου, όταν κάποιο μέλος από την ομάδα των Γεωργιανών έκανε κοροϊδευτική γκριμάτσα σε κάποιον από την ομάδα των Ρομά. Ο τελευταίος ζήτησε το λόγο και τα αίματα άναψαν, με αποτέλεσμα να πέσει αρκετό ξύλο.

Το δεύτερο επεισόδιο, το οποίο ήταν πιο σοβαρό από το πρώτο, έγινε λίγες ώρες αργότερα, γύρω στα μεσάνυχτα της Μεγάλης Παρασκευής, πάλι στην πλατεία του Ευόσμου. Ενισχυμένες με περισσότερα άτομα οι δύο ομάδες συνεπλάκησαν στο πλαίσιο της «βεντέτας» που δημιουργήθηκε μεταξύ των ανηλίκων. Περίοικοι έγιναν αυτόπτες μάρτυρες μιας άγριας συμπλοκής, αφού έπεσε πολύ ξύλο και έγινε χρήση αντικειμένων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και συλλήψεις.

Το τρίτο επεισόδιο μεταξύ των δύο αντιπάλων ομάδων έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα, έξω από το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, το οποίο βρίσκεται σε αρκετά πιο απόμερο σημείο από την πλατεία, όπου ξεκίνησαν τα γεγονότα. Φέρεται σε αυτό το επεισόδιο να συμμετείχε και ο πατέρας ενός από τους Ρομά. Από αυτήν τη συμπλοκή συνελήφθη ένας 17χρονος Ρομά και τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Οπαδικό επεισόδιο

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ένα ακόμα σοβαρό επεισόδιο το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα, με συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων ομάδων νεαρών. Ωστόσο, όπως λέει στο ethnos.gr o κ. Μανδαλιανός, αυτό δε φαίνεται να έχει σχέση με τα προηγούμενα. Φέρεται να συμμετείχαν και αρκετοί ενήλικες και τα κίνητρά του να είναι οπαδικά. Το συγκεκριμένο επεισόδιο ξεκίνησε στην πλατεία του Ευόσμου και συνεχίστηκε έξω από το γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα, το οποίο βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση. Η αστυνομία δέχθηκε τηλεφωνήματα από περίοικους, αλλά μέχρι να φτάσουν τα περιπολικά, οι νεαροί είχαν φύγει από το σημείο της συμπλοκής.

«Οι κάτοικοι ζορίζονται από τέτοια γεγονότα»

Την πολύ άσχημη διάθεση των κατοίκων, κυρίως αυτών που μένουν κοντά στην πλατεία, οι οποίοι έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της σειράς άγριων συμπλοκών, μεταφέρει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου. Ο ίδιος αναφέρει ακόμα ότι η ένταση φαίνεται ότι πλέον εκτονώνεται, ιδίως μετά την επέμβαση της αστυνομίας και τις συλλήψεις.

«Οι κάτοικοι ζορίστηκαν, αφού έγιναν αυτόπτες μάρτυρες σκηνών… απείρου κάλλους, με αρκετό ξύλο ακόμα και με τη χρήση αντικειμένων. Κάποιοι από τους συμπλεκόμενους ανήλικους είχαν ξύλα και ρόπαλα. Πιστεύω ότι πλέον η κατάσταση έχει εκτονωθεί και δε θα υπάρξει συνέχεια. Δυστυχώς, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν παντού. Εμείς ζητούσαμε την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής μας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η εγκληματικότητα και τον Ιανουάριο ενισχύθηκε με οκτώ επιπλέον αστυνομικούς και περιπολικό. Ωστόσο, λίγο αργότερα τέσσερις αστυνομικοί έφυγαν με απόσπαση και το αστυνομικό τμήμα πάλι αποδυναμώθηκε. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε την ενίσχυσή του, ώστε η δύναμή του να φτάσει τουλάχιστον αυτήν του Ιανουαρίου», λέει στο ethnos.gr ο κ. Μανδαλιανός.

Να σημειωθεί ότι αυτήν την ώρα στο δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου πραγματοποιείται σύσκεψη μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αστυνομικών Αρχών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καλύτερα η εγκληματικότητα στην περιοχή.

ειδήσεις τώρααστυνομίαανήλικοισυλλήψειςΕύοσμοςτραυματισμοίσυμπλοκή