Ελλάδα|28.04.2022 19:00

Άρση μέτρων - Γκάγκα: Παραμένουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους - Τι είπε για την ηπατίτιδα σε παιδιά

Newsroom

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, οι μάσκες παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους ενώ, στις 31 Μαΐου αναμένεται να επανεξεταστεί το μέτρο. Παρότι δεν υπάρχει υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπως δήλωσε η κ. Γκάγκα, αυτή συνίσταται όπου υπάρχει συνωστισμός.

Σύμφωνα με την η αναπληρώτρια υπουργό Υγείας η πανδημία έχει μπει σε δρόμο αποδρομής, γεγονός που φαίνεται από το ότι τα κρούσματα πέφτουν σημαντικά. «Ξεκινάμε μια κανονικότητα ακολουθώντας και τις άλλες χώρες που σταματούν τα μέτρα. Εξακολοθούμε να φοράμε μάσκες. Η Επιτροπή συστήνει μάσκες», είπε και συνέχισε: «Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν πότε και πού μπορούμε να τις βγάλουμε. Μειώνονται τα rapid για εργαζόμενους και σταματούν για τους φοιτητές. Σταματούν τα self test για τα παιδιά στα σχολεία. Τα κρούσματα στα παιδιά πέφτουν πάρα πολύ».

 Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά

Η Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε και στα ανησυχητικά κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά σε Ευρώπη και ΗΠΑ. «Να μην ανησυχείτε, υπάρχει πλήρες πρόγραμμα το πιθανότερο όμως είναι να μην χρειαστεί κάτι», δήλωσε ενώ υπογράμμισε ότι, σε περίπτωση που τα παιδά εκδηλώσουν συμπτώματα από το γαστρολογικό, οι γονείς πρέπει να απευθύνονται σε γιατρούς.

νέα μέτραΚορονοϊόςμάσκεςπανδημίαειδήσεις τώραΜίνα Γκάγκα