Ελλάδα|01.11.2018 12:47

Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΤ: Βρήκα κλειδωμένο το γραφείο μου

Κατερίνα Τζαβάρα

Για σοβαρά δείγματα αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης στη δημόσια τηλεόραση αλλά ταυτόχρονα και για εσωτερικά προβλήματα και παρολίγον απώλεια των δικαιωμάτων μετάδοσης του Μουντιάλ της Ρωσίας επί προεδρίας Διονύση Τσακνή, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου συζητείται η ετήσια οικονομική έκθεση, έτους 2017 της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Α.Ε. ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την πρώτη φορά που μετέβη στο γραφείο του στην ΕΡΤ, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, το βρήκε κλειδωμένο. Την ώρα μάλιστα που όπως είπε η αρμόδια Επιτροπή, συνεδρίαζε υπό τον πρώην πρόεδρο, Διονύση Τσακνή, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ. Ανέφερε ότι αντέδρασε και με δική του παρέμβαση εξασφαλίστηκε η κατοχύρωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της διοργάνωσης από την ΕΡΤ.

Ο κ. Κωστόπουλος κατήγγειλε επίσης ολιγωρία της προηγούμενης διοίκησης και όσον αφορά στη διεκδίκηση δικαιωμάτων της Euroleague αναφέροντας πως και η διάδοχη του σχήματος υπό τον Διονύση Τσακνή η κατάσταση δεν απείχε πολύ των θέσεων εκείνης που προηγείτο.

Επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη δομή διοίκησης ενημέρωσε για τη δρομολόγηση από τη σημερινή διοίκηση ενεργειών για τη δημιουργία αθλητικού καναλιού όπως και για το στρατηγικό σχεδιασμό προκειμένου να προχωρήσει το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ με αξιοποίηση του προσωπικού της και των νέων τεχνολογιών.

Βασίλης ΚωστόπουλοςΕΡΤ