Ελλάδα|29.04.2022 17:02

Άστατος ο καιρός του τριημέρου: Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά

Newsroom

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Παρασκευής 29/04, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των δυτικών και βορείων τμημάτων της χώρας. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 29/04. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο και μεταβαλλόμενων διευθύνσεων έως 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27-28 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τους 24-25 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς  (Σάββατο 30/04 – Δευτέρα 02/05) ο καιρός θα παραμείνει άστατος με τα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, το Σάββατο 30/04 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, την Κυριακή 01/05 στα σε όλα τα ηπειρωτικά και τη Δευτέρα 02/05 στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Παράλληλα, θα διατηρηθούν οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ασθενέστεροι. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Ειδικότερα, βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής 1ης Μαΐου. Συννεφιασμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα.

  • Σάββατο 30 Απριλίου

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και δεν θα ξεπεράσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 20 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

  • Κυριακή 1 Μαΐου

Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

  • Δευτέρα 2 Μαΐου

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά
βόρειοι 4 με 6 τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση την Τρίτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ειδήσεις τώρακαταιγίδεςκαιρόςβροχέςΠρωτομαγιά