Ελλάδα|29.04.2022 20:49

Έκκληση βοήθειας για τον 16χρονο Γιάννη: Χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για σημαντική επέμβαση - Συγκινεί η ιστορία του

Newsroom

Ένας 16χρονος από τα Καβάσιλα Ηλείας χρειάζεται άμεσα οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργεία. Η ιστορία του παιδιού που πρέπει να μεταβεί στο Βερολίνο για μία σημαντική επέμβαση.

Συγκεκριμένα, ανοιχτή έκκληση προς όλους απευθύνει ο πατέρας του 16χρονου Γιάννη και ο πρόεδρος της «Παιδικής Χαράς», ώστε να συγκεντρωθούν τις επόμενες ημέρες χρήματα, για να καταφέρει το παιδί να υποβληθεί σε μια σημαντική επέμβαση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το pelop.gr, μέσα στις επόμενες ημέρες πρέπει να συγκεντρωθούν 15.000 ευρώ, προκειμένου να καταφέρει ο 16χρονος Γιάννης να πάει στο Βερολίνο για μία πολύ λεπτή επέμβαση στο μάτι του.

Σημειώνεται πως η επέμβαση επείγει και οι γονείς και συγγενείς του Γιάννη, καθώς και οι υπεύθυνοι του Σωματείου «Παιδική Χαρά», ελπίζουν ότι ο κόσμος θα ευαισθητοποιηθεί και θα δώσει στον 16χρονο το δικαίωμα να σώσει σε πρώτη φάση το μάτι του.

Η σπάνια περίπτωση υγείας

Σε ηλικία έξι ετών ο Γιάννης διαγνώστηκε με σηραγγώδες αιμαγγείωμα στον εγκέφαλο, μία σπανιότατη ασθένεια.

Τέλη Αυγούστου πέρσι, υπέστη σοβαρή επιπλοκή και έπεσε σε βαθύ κώμα. Τον ανέλαβε ο Ανδρέας Ηλιάδης, στη ΜΕΘ Παίδων. Έναν μήνα μετά, ο κ. Ηλιάδης με επείγον έγγραφό του ενημέρωνε ότι μια χειρουργική επέμβαση θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και ότι μόνο σε εξειδικευμένη μονάδα στο εξωτερικό θα μπορούσε να γίνει.

Ένας χειρουργός από το Βερολίνο, στο «CHARITE», ανέλαβε την κρίσιμη επέμβαση. Και έσωσε τη ζωή του παιδιού.

Ο Γιάννης επέστρεψε ζωντανός, κάτι που είχε προτεραιότητα, αλλά παραμορφωμένος. Το πρόσωπό του, στη μια πλευρά, είναι σαν κερί που έχει λιώσει και το μάτι του υπέστη βλάβη. Επίσης, δεν περπατάει. Τις περισσότερες ώρες βρίσκεται στο κρεβάτι και οι μετακινήσεις του με καροτσάκι.

 

Ο πατέρας του, η οικογένειά του, οι φίλοι, εκεί στα Καβάσιλα, έχουν βάλει ήδη μπροστά την επιχείρηση Νο2: Την επέμβαση για την αποκατάσταση του προσώπου του Γιάννη. Το μάτι του χρήζει άμεσης επέμβασης, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

«Το παιδί επείγει να φύγει για την επέμβαση. Το ποσό, όμως, που έχει συγκεντρωθεί ως τώρα δεν αρκεί… Έχουν μαζευτεί περίπου 8.000 ευρώ και απαιτούνται περίπου 25.000. Δεν νομίζω πως μιλάμε για υπέρογκο ποσό. Λείπουν 15.000. Θα ‘ναι πραγματικά άδικο για το παλικάρι να χάσει το μάτι του για 15.000 ευρώ. Ο πατέρας του ασχολείται σε αγροτικές δουλειές, ως εργάτης. Δεν μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος. Περνάει ο χρόνος κι έχουμε αγχωθεί. Η επέμβαση πρέπει να γίνει άμεσα. Απευθύνω έκκληση στον κόσμο, σε όλους, να βάλει ο καθένας ό,τι μπορεί, να ξαναδώσουμε ζωή σ’ αυτό το παλικαράκι. Ναι, υπάρχουν ελπίδες να επανέλθει. Να φτιάξουμε πρώτα τα μάτι του και μετά, με τις φυσικοθεραπείες, όλα είναι πιθανά, όπως έχει πει κι ο γιατρός που τον χειρούργησε», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Φιρινίδης, πρόεδρος του Σωματείου "Παιδική Χαρά".

«Πλησιάζει η μέρα που πρέπει να φύγει για Βερολίνο για την επέμβαση και έχω αγχωθεί πολύ. Θέλω να σώσω το παιδί μου και ζητάω συμπαράσταση απ’ τον κόσμο. Μέχρι 10-12 Μαΐου πρέπει να πάμε στο Βερολίνο. Το μάτι του όσο πάει και χειροτερεύει, κινδυνεύει να το χάσει… Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Θα ‘ναι κρίμα για 12-15.000 ευρώ να χάσει ένα παιδί το μάτι του. Κάντε ό,τι μπορείτε και θα σας ευγνωμονώ. Το λέω απ’ την καρδιά μου», λέει ο πατέρας του 16χρονου Γιάννη.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει τους παρακάτω λογαριασμούς:

ALPHA BANK
IBAN: GR9401407010701002002029468
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Όταν κάνετε την κατάθεση, θα γράψετε ως αιτιολογία τη λέξη ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ + ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ γιατί χρειάζονται τα στοιχεία των δωρητών για τις αποδείξεις.

PayPal
https://www.paypal.com/paypalme/childshappiness

Ηλεία