Ελλάδα|30.04.2022 07:37

Πάτρα: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν η μεγαλύτερη ηθοποιός, ζω τη δική μου φυλακή», λέει ο Μάνος Δασκαλάκης

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου / EUROKINISSI

Οι έρευνες των Αρχών για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα συνεχίζονται και στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει πολλά στοιχεία της δικογραφίας. Η έρευνα επικεντρώνεται και στην αποκωδικοποίηση ζωγραφιάς που είχε κάνει η 9χρονη Τζωρτζίνα, η οποία φέρεται να δολοφονήθηκε από την προφυλακισμένη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου με χορήγηση τεράστιας ποσότητας κεταμίνης.

Ωστόσο, ο μέχρι πρότινος σύζυγος της Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης παραμένει εξαφανισμένος: Σύμφωνα με το Star, που επικοινώνησε με άτομο του στενού του περιβάλλοντος, ο 30χρονος πατέρας της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας έχει εγκαταλείψει τόσο την Αθήνα όσο και την Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι και περιμένει να μάθει το πόρισμα των ιατροδικαστών για την Ίριδα και τη Μαλένα. Παράλληλα, μιλάει συνεχώς με τον δικηγόρο του, ο οποίος ξέρει που βρίσκεται, ενώ ενήμερες είναι και οι Αρχές. Μάλιστα, όπως δηλώνει , είναι στη διάθεσή τους όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Ζω τη δική μου φυλακή», λέει ο Μάνος Δασκαλάκης

Όπως λέει στο Star άνθρωπος από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, όταν τον ρωτούν πώς γίνεται να μην είχε καταλάβει τίποτα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου εκείνος τους απαντά πως «όπως αποδεικνύεται ήταν η μεγαλύτερη ηθοποιός».

Σύμφωνα με το ίδιο πρόσωπο, όταν είχαν ξεκινήσει οι έρευνες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας ο Μάνος ρωτούσε επίμονα τη Ρούλα πως εάν έχει συμβεί κάτι να το του το πει κι εκείνη κατηγορηματικά διέψευδε τα πάντα. «Ζει τη δική του φυλακή», λέει στους ελάχιστους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνεί πλέον ο πατέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Οκτώ λέξεις της Τζωρτζίνας που μπήκαν στο «μικροσκόπιο»

Στο μεταξύ, μία φράση οκτώ λέξεων που έγραψε η Τζωρτζίνα σε ζωγραφιά της, μοιάζει με δυσεπίλυτο γρίφο τον οποίο προσπαθούν να «λύσουν» οι αστυνομικές Αρχές, που έχουν μάλιστα ζητήσει την βοήθεια ειδικού παιδοψυχολόγου.

Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Alpha, βρέθηκαν μέσα στο σπίτι του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ κατασχέθηκαν και εντάχθηκαν στη δικογραφία, καθώς κρίθηκε από τους αρμόδιους ότι παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Μία από αυτές, που δεν έχει δει το «φως» της δημοσιότητας, εκτιμάται ως σημαντική. Η Τζωρτζίνα είχε γράψει σε αυτή: «Η μαμά μου σήμερα έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό».

Η συγκεκριμένη ζωγραφιά περιλαμβάνει τέσσερα πλαίσια, δύο μικρούς κύκλους και μάλλον δύο καρδούλες. Στο πλαίσιο η μικρή έχει τοποθετήσει ανθρώπινες μορφές, εκ των οποίων οι δύο είναι μουτζουρωμένες και οι άλλες δύο μοιάζουν με μικρά κορίτσια που έχουν φωτοστέφανα. Στη ζωγραφιά υπάρχει και ένα τρίτο κοριτσάκι, το οποίο είναι ζωγραφισμένο εκτός πλαισίου.

Τα κοινά σημεία στους θανάτους της Τζωρτζίνας και της Μαλένας

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Τώρα, στοιχεία που έρχονται στο «φως» δείχνουν τις ανατριχιαστικές ομοιότητες στους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 9χρονης αδερφής της.

Η Μαλένα πεθαίνει στις 13 Απριλίου του 2019 στο Παίδων, ημέρα Σάββατο. Τρία χρόνια μετά, στις 29 Ιανουαρίου του 2022, η Τζωρτζίνα αφήνει την τελευταία της πνοή και εκείνη στο Παίδων, επίσης ημέρα Σάββατο.

Και τα δύο παιδιά γεννιούνται υγιέστατα. Χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας. Ώσπου ξαφνικά και τα δύο, εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα. Μετά τα συμπτώματα που παρουσιάζουν και τα δύο παιδιά στο σπίτι, υποβάλλονται σε εξετάσεις, με τους γιατρούς όμως, να μην μπορούν να βρουν την αιτία της κατάστασής τους, σύμφωνα με το Mega.

Τη Μαλένα εξετάζει αρχικά παιδίατρος στην Πάτρα και εν συνεχεία τους παραπέμπει στο Παίδων στην Αθήνα.

Μετά το επεισόδιο στο σπίτι με τους σπασμούς, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο, όπου οι γιατροί, αδυνατούσαν να εξηγήσουν τα όσα τους περιέγραφε η μητέρα.

Η στιγμή του θανάτου

Η συμπεριφορά των παιδιών, στη διάρκεια της νοσηλείας τους, η ίδια: Ζητούσαν επίμονα από τη μητέρα τους να κοιμηθεί πριν από αυτά. Ακόμα και η στιγμή που τα παιδιά άφηναν την τελευταία τους πνοή, παρουσιάζεται από την ίδια τη μητέρα τους, με πανομοιότυπο τρόπο. Η Μαλένα στον ύπνο της, μια μικρή κραυγή. Το ίδιο και η Τζωρτζίνα. Στον ύπνο της, η αγωνία να ανασάνει και ύστερα η ανακοπή.

Και στους δύο θανάτους, ο πατέρας είναι απών. Η Ρούλα τον καλεί στο τηλέφωνο ότι τα παιδιά πεθαίνουν. Στη Μαλένα ο Μάνος, μόλις είχε φύγει από το νοσοκομείο.

Ο Μάνος είναι απών και στο επεισόδιο που οδήγησε τη Τζωρτζίνα στην ανακοπή και την τετραπληγία. Και πάλι η Ρούλα τον ενημερώνει από το τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ομοιότητες στην πορεία υγείας και θανάτου της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, που οι ίδιοι οι γονείς τους έχουν περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια.

ειδήσεις τώραΡούλα ΠισπιρίγκουπαιδιάΜάνος ΔασκαλάκηςΠάτρακεταμίνηθάνατος