Ελλάδα|02.05.2022 22:14

Αιδηψός: Γνωστός στις Αρχές ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι - Eίχε βάψει τον σκύλο του με πράσινο μαρκαδόρο

Newsroom

Γνωστός στις Αρχές φαίνεται πως είναι ο 30χρονος που συνελήφθη γιατί κλώτσησε και πέταξε στη θάλασσα το γατάκι στην Αιδηψώ. Η υπόθεση πήρε τεράστιες διαστάσεις μέσα από τα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης με αποτέλεσμα να ασχοληθεί ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ανακοίνωσε και τη σύλληψη του άνδρα.

Υπάρχουν αναφορές, ότι ο άνδρας είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών κατά το παρελθόν και πως οι Αρχές τον εντόπισαν άμεσα καθώς τον ταυτοποίησαν από το τατουάζ του στο πόδι που φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο που φαινόταν η κακοποιητική συμπεριφορά προς το ζώο.

Ο 30χρονος κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς, ότι  μαζί με την παρέα του, βρέθηκαν στη συγκεκριμένη ταβέρνα και απλώς έπαιζαν με τις γάτες: «Παίζαμε με τις γάτες, όπως παίζουν όλοι».

 

Η ανακοίνωση της σύλληψης από τον Τάκης Θεοδωρικάκο

Μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε με δήλωσή του στα social media: «Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε προς τη θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

 

Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και του κατέστησε σαφές ότι πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όλοι οι πρωταγωνιστές του αισχρού βίντεο.

Με το θέμα ασχολείται η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία προσπαθεί να εντοπίσει τον λογαριασμό από τον οποίο ανέβηκε το συγκεκριμένο βίντεο και φυσικά τους άνδρες που απεικονίζονται να κλωτσάνε και να πετάνε στη θάλασσα το γατάκι. Με βάση το νέο νόμο, ο βασανισμός και η θανάτωση ζώου επισείει μέχρι και 10 χρόνια κάθειρξή.

«Σιγά που σκοτώσαμε το γατί»

Με ύβρεις επιχειρεί να δικαιολογήσει την πράξη του ο άνδρας που σε βίντεο στα social media φαίνεται να κακοποιεί μία γάτα κλωστώντας την και ρίχνοντάς την στη θάλασσα σε παραλία της Αιδηψού.

«Ένα ουζάκι παραπάνω, χα, χου χου, κάναμε μια μαλ***. Στην ουσία δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε κάτω στο χαλίκι, στην παραλία», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του.

Αναλυτικά όσα γράφει στην ανάρτησή του:

«Το 90% από αυτούς που μου έχουν στείλει και βρίζουν δεν έχουν καν σκύλο και γάτα στο σπίτι τους. Ας πάνε να πάρουνε και μετά να βγούνε να μιλήσουνε για αδέσποτα και κακομεταχείριση. Δεν ανέβασα τα σκυλιά και τα γατιά μου για να σας δείξω ότι είμαι άγιος και το καλύτερο παιδί που υπάρχει», αναφέρει και συνεχίζει:

«Μην το πάμε εκεί πέρα, για να εμπέδωσει ότι δεν είμαι ό,τι να 'ναι και κανένα μαλ******ο που βγαίνει στον δρόμο και κοπανά σκυλιά και γατιά. Σας ξαναείπα μια μ****** ήταν, ζήτησα συγγνώμη προσωπικά. Βία δεν είναι μόνο αυτό που πράξαμε στο βίντεο. Βία είναι αυτό που κάνετε εσείς σε μένα. Το αν θα πρέπει να μου μιλήσετε έτσι, αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο (...). Το αν θέλετε να μάθω για αυτή την πράξη να μάθω και να πάθω, να πάτε στο δικαστήριο (...). Να φάω την ποινή μου, όπως λέτε και εσείς».

«Για να λήξει εδώ το θέμα, να μην υπάρχει συνέχεια από εμένα (...) ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Ναι, δεν είναι σωστό, δεν είναι ωραίο, ούτε κάτι που έπρεπε να γίνει. Ναι είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω, ένα ουζάκι παραπάνω, χα, χου χου, κάναμε μια μαλ***. Στην ουσία δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε κάτω στο χαλίκι, στην παραλία».

Στις εικόνες που αναδημοσίευσε η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου από story του ίδιου μάλιστα του δράστη, φαίνεται μια παρέα να είναι σε ταβέρνα όταν πλησίασαν το τραπέζι δύο πεινασμένες γάτες.

Ένας άνδρας με τατουάζ στο πόδι του σηκώνεται, δελεάζει το άτυχο ζώο με ένα ψάρι και στη συνέχεια το κλωτσάει μέσα στη θάλασσα. Μάλιστα, ακούγονται και γέλια από την παρέα, ενώ προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στο άλλο ζωάκι.

 

Ο 30χρονος είχε βάψει τον σκύλο του στο παρελθόν

Προϊστορία ως προς την κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι σε ζώα φαίνεται ότι είχε ο 30χρονος που συνελήφθη αφότου εμφανίστηκε σε βίντεο να δελεάζει αδέσποτο γατάκι σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό και να το κλωτσάει στη θάλασσα.

Όπως αποκαλύπτεται σε ανάρτηση της δημοσιογράφου Σταματίνας Σταματάκου στο Facebook, στο παρελθόν ο συλληφθείς είχε βάψει με μαρκαδόρο τον σκύλο του, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του σώματός του με σύμβολο της ποδοσφαιρικής ομάδας την οποία υποστηρίζει.

«Μας έδειχνε φωτογραφίες με τα σκυλιά του, ράτσας πιτ μπουλ και τα κουτάβια που τα έβαζε να γεννάνε. Εξαιρετικά ενδιαφέρον να πει στην ελληνική δικαιοσύνη αν αυτά τα κουτάβια δόθηκαν προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα ή προς πώληση παρανόμως» αναφέρεται ακόμη στην ανάρτηση.

 

Καταγγελία ότι αθλήτρια του καράτε συμμετείχε στο περιστατικό

Ένα ακόμα ζήτημα που έκανε τον γύρο των μέσω κοινωνικής δικτύωσης τις προηγούμενες ώρες είναι το αν ενεπλάκη στο περιστατικό αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας καράτε. Η είδηση προήλθε από ανάρτηση της σελίδας «Dog’s Voice» στο Instagram. Συγκεκριμένα η σελίδα έγραψε: «λυπούμαστε βαθιά γιατί η μία εκ των συμμετεχόντων είναι αθλήτρια και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε @hellaskarate, την οποία καλούμε να καταδικάσει δημόσια το περιστατικό».

Η Ομοσπονδία αντέδρασε σε αυτή την αναφορά και την διέψευσε με επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας».

Η ανακοίνωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Καράτε «Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε αποτρόπαια πράξη, πόσω μάλλον μια πράξη ποινικά κολάσιμη, όπως ο βασανισμός ζώων. Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία ανθρώπων που συμπεριφέρονται άθλια σε ανυπεράσπιστα ζώα. Από εκεί και πέρα, η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας. Η υπόθεση έχει ήδη απασχολήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΛΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να δράσει αποφασιστικά και με τη δέουσα αυστηρότητα, εφόσον προκύψει ο,τιδήποτε επιβαρυντικό για την αθλήτρια από την ελληνική δικαιοσύνη».

κακοποίηση ζώωνγάταΤάκης ΘεοδωρικάκοςΑιδηψόςειδήσεις τώρα