Ελλάδα|03.05.2022 18:13

Θεσσαλονίκη - Δικηγόρος οικογένειας 3χρονου κοριτσιού: Είναι ντροπή για την κοινωνία ότι κατέληξε μετά από 10 μέρες χωρίς γνωμάτευση

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Είναι ντροπή και θα πρέπει να προβληματίσει το Υπουργείο Υγείας αλλά και ολόκληρη την κοινωνία το γεγονός ότι για δέκα ημέρες έμεινε χωρίς γνωμάτευση από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν, το τρίχρονο κοριτσάκι, το οποίο κατέληξε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου μεταφέρθηκε και νοσηλεύθηκε για λίγες ώρες στη ΜΕΘ του, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει κατατεθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση και όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ο υπουργός Υγείας, ο οποίος είναι και δικηγόρος θα μπορέσει να καταλάβει».

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Διαλυνάς ανέφερε ότι το κοριτσάκι εισήχθη στις 19 Απριλίου στο πρώτο νοσοκομείο με πρησμένο τον αριστερό αστράγαλο και πόνο στο χέρι και μετά από λίγο ανέβασε 38 πυρετό. Στο νοσοκομείο (σ.σ. «Παπαγεωργίου) έμεινε μέχρι το Σάββατο 30 Απριλίου, όταν και μεταφέρθηκε στο «Ιπποκράτειο», όπου μετά από λίγες ώρες κατέληξε.

«Όλες αυτές τις 11 μέρες το κοριτσάκι έμεινε αδιάγνωστο από τους γιατρούς. Στις 30 Απριλίου, όταν ο κορεσμός του οξυγόνου του έπεσε στο 80, μεταφέρθηκε στο ‘’Ιπποκράτειο’’, όπου σε δύο ώρες εξέπνευσε. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η αιτία θανάτου. Έγινε νεκροψία – νεκροτομή ενώ θα γίνουν και περισσότερες εξετάσεις, Θα πρέπει να απασχολήσει το Υπουργείο Υγείας και την κοινωνία μας το γεγονός ότι το 2022 ένα παιδάκι μένει για δέκα μέρες αδιάγνωστο σε ένα νοσοκομείο. Είναι ντροπή αυτό. Οι γονείς του δεν μπορούν να πιστέψουν, πώς χάθηκε το παιδί τους. Κατατέθηκε μήνυση, για να ψαχτούν τα πάντα», ανέφερε ο κ. Διαλυνάς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», Γιώργος Δόντσιος, επικαλούμενος γιατρούς του νοσοκομείου, ανέφερε στο ethnos.gr ότι το κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Η κηδεία του παιδιού θα γίνει την Τετάρτη 4 Μαΐου.

Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας διέταξε το υπουργείο Υγείας

Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας της 3χρονης που κατέληξε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης διέταξε το υπουργείο Υγείας. Η γνωμάτευση των γιατρών του νοσοκομείου έχει δείξει ως αιτία θανάτου την πολυοργανική ανεπάρκεια.

Παράλληλα, οι γονείς του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει μήνυση, προκειμένου να διερευνηθεί, αν υπήρξε κάποιο ιατρικό λάθος.

Σημειώνεται ότι το παιδί είχε περάσει covid-19 πριν από κάποιες μέρες και είχε εμφανίσει συμπτώματα που παρέπεμπαν σε long covid-19 ή στο σύνδρομο Καβασάκι. Με αυτά τα συμπτώματα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και όταν επιδεινώθηκε η υγεία του, το πρωί του Σαββάτου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο «Ιπποκράτειο».

Περισσότερο φως στα αίτια θανάτου του κοριτσιού θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

κοριτσάκιΙπποκράτειοΝοσοκομείο Παπαγεωργίουδικηγόροςγιατροίειδήσεις τώραμήνυση