Ελλάδα|03.05.2022 23:18

Καταγγελία για πυροβολισμούς με στόχο μετανάστες στα Πατήσια: «Οδηγός ταξί άνοιξε παράθυρο και έβγαλε χέρι με όπλο» - Ένας τραυματίας

Newsroom

Ερευνάται καταγγελία, σύμφωνα με την οποία μετανάστες από το Πακιστάν δέχτηκαν πυροβολισμούς από οδηγό ταξί επί της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου 113 στα Πατήσια. Από το συμβάν φέρεται να τραυματίστηκε ένας 26χρονος εργάτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία που κοινοποίησε η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ), «ο Αλί Ριάζ, 26 ετών, εργάτης από το Πακιστάν, την Δευτέρα 2 Μάη το πρωί, δέχτηκε πυροβολισμούς στα τρία μέτρα από φασιστοειδές που κραύγαζε “γ**ώ τους μουσουλμάνους”».

Όπως καταγγέλλεται, «στόχος ήταν το κεφάλι» και ο 26χρονος «πυροβολήθηκε 3-4 φορές από τον οδηγό ενός ταξί μάρκας μερσεντές στη Γ Σεπτεμβρίου 113». Το φερόμενο ως θύμα φαίνεται πως βρισκόταν «στο πεζοδρόμιο, αρκετά κοντά στο σπίτι του, μαζί με τέσσερις φίλους» και γυρνούσαν από τη γιορτή Ιντ αλ-φιτρ που γίνεται την πρώτη μέρα από τη λήξη του Ραμαζανιού.

Έπειτα, στην ανάρτηση - καταγγελία συμπληρώνεται πως «ο δράστης τους εντόπισε διότι φορούσαν όλοι παραδοσιακά ρούχα της χώρας τους, σαλβάρια και πουκαμίσες».

 

«Η σφαίρα τον βρήκε ελάχιστα εκατοστά από το μάτι, στο κεφάλι και τον τραυμάτισε. Περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου του αφαίρεσαν σφαιρίδιο και του έκαναν τρία ράμματα» αναφέρεται έπειτα.

«Ο ίδιος θυμάται το ταξί να κόβει ταχύτητα, να πλησιάζει, να ανοίγει το παράθυρο του και να βγάζει το χέρι με το όπλο. Πρόλαβε να του φωνάξει: “Τι κάνεις;” Αμέσως μετά ένοιωσε κάψιμο στο κεφάλι και ζαλάδα. Οι μετανάστες βρήκαν επίσης μία σφαίρα στο πεζοδρόμιο την οποία παρέδωσαν στην αστυνομία» καταλήγει το ΚΕΕΡΦΑ.

πυροβολισμοίμετανάστεςειδήσεις τώρακαταγγελίαΠατήσια