Ελλάδα|09.02.2019 12:52

Ήττα Μπουτάρη για την πλατεία Ελευθερίας

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

«Φρένο» στην επιδίωξη του διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας έβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Μετά από ψηφοφορία δεν πέρασε η εισήγηση της διοίκησης για διοικητική αποβολή, ώστε να απομακρυνθεί το πάρκινγκ από την πλατεία και να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης.

Η ψηφοφορία καταγράφεται ξεκάθαρα ως μία ήττα του Γιάννη Μπουτάρη, αφού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιθυμεί διακαώς την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, ωστόσο, καταψήφισαν το θέμα δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, «Πρωτοβουλία».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι, αν φύγει το πάρκινγκ από την πλατεία Ελευθερίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα χάσει σημαντικά έσοδα, αλλά θα χαθούν και πολλές θέσεις στάθμευσης για τους πολίτες στο κέντρο της πόλης.   

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με το λιμάνι, ώστε να διατεθεί ένας χώρος με δυνατότητα 500 θέσεων στάθμευσης απέναντι από τα δικαστήρια, ο οποίος θα αντικαταστήσει  τις θέσεις πάρκινγκ που θα χαθούν από την πλατεία Ελευθερίας. Επίσης, κατά το δήμαρχο γίνονται διαπραγματεύσεις και με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το πρώην στρατόπεδο «Μυστακίδη», ώστε να δημιουργηθούν κι εκεί θέσεις στάθμευσης.

Πάντως, κατά πάσα πιθανότητα το θέμα της διοικητικής αποβολής για το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας θα έρθει ξανά για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στην ερχόμενη συνεδρίαση. 

Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για τη δεύτερη ήττα της διοίκησης Μπουτάρη στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο, αφού δεν κατάφερε να περάσει ούτε τις αλλαγές στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Στις αλλαγές του οργανισμού αντιτάχθηκαν και εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Γιάννης ΜπουτάρηςΘεσσαλονίκη