Ελλάδα|05.05.2022 14:22

Καλλιθέα: Η πρώτη αντίδραση του ιερέα μετά τη χυδαία επίθεση σε τρανς - «Δεν μιλάω γιατί θα με σταυρώσετε»

Newsroom

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η επίθεση ιερέα σε τρανς γυναίκα που έλαβε χώρα ενώ εκείνη του κατέθεσε τα χαρτιά της για να λάβει συσσίτιο σε εκκλησίας στην Καλλιθέα. Το βίντεο με τις προσβολές του ιερέα προκαλεί οργή, καθώς η τρανς γυναίκα τονίζει ότι καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για να λάβει γεύμα από το συσσίτιο, με τον ιερέα να της επιτίθεται με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

«Σας έχω φέρει όλα τα χαρτιά μου, καλύπτω όλες τις προϋποθέσεις. Γιατί αρνείστε να μου δώσετε φαγητό» ακούγεται να λέει εκείνη σε βίντεο που έφερε στο φως η εκπομπή «Super Κατερίνα» του Alpha. «Εσύ είσαι άντρας με βυζιά. Είσαι άντρας και κάνεις τη γυναίκα» της απάντησε μεταξύ άλλων ο ιερέας εντελώς απρόκλητα.

Ιερέας: Θα με σταυρώσετε

Τη θέση του ιερέα προσπάθησε να μάθει δημοσιογράφος του ALPHA. «Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ…» επέμενε να λέει ο πάτερ Παύλος, έξω από τον ιερό ναό στην Καλλιθέα όταν του ζητήθηκε να κάνει μια δήλωση για τα όσα συνέβησαν.

«Να μας ενημερώσετε, να μας πείτε κάτι» είπε η δημοσιογράφος, ζητώντας από τον ιερέα να εξηγήσει για ποιο λόγο σημειώθηκε το εν λόγω περιστατικό. Και εκείνος απάντησε ότι δεν θέλει να κάνει κάποια δήλωση, καθώς – όπως χαρακτηριστικά είπε – «θα με σταυρώσετε».

Πότε έγινε το περιστατικό

Το περιστατικό έλαβε χώρα μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα, όταν το θύμα της λεκτικής επίθεσης, έχοντας τα απαραίτητα χαρτιά, πήγε στο συσσίτιο της εκκλησίας για να πάρει φαγητό, επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η αντίδραση του ιερέα, που έχει καταγραφεί σε βίντεο, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό.

Ο διάλογος

  • Ιερέας: Για μένα άκουσε εδώ είναι η πίστη μου ότι τους ομοφυλόφιλους δεν τους ρίχνουμε στη θάλασσα, ούτε τους καίμε, τους αποδεχόμεθα. Εσύ είσαι άντρας με βυζιά. Είσαι άντρας και κάνεις τη γυναίκα.
  • Τρανς: Έχω αναγνώριση από το κράτος.
  • Ιερέας: Δεν με ενδιαφέρει.
  • Τρανς: Ήρθα να πάρω τη βοήθεια από τον οίκο του Θεού, όχι τον δικό σας.
  • Ιερέας: Δεν είσαι άνδρας με βυζιά; Τι είσαι; Έχω πληροφορίες ότι τα κονομάς.
  • Τρανς: Άμα τα κονομούσα δεν θα ερχόμουν εδώ.

«Να πας να γίνεις πόρνη»

«Πήγα όπως συνήθιζα καθημερινά να παίρνω το συσσίτιό μου επί 15 μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα και αυτή τη μέρα μου είπαν οι γυναίκες εκεί ότι θέλει να με δει ο παππάς» δήλωσε στην εκπομπή η τρανς γυναίκα.

«Με ρώτησε αν έχω καταθέσει τα χαρτιά μου. Μου λέει “είσαι άνδρας ή γυναίκα;”. Μου λέει “αν θες βγάλε τα βυζιά σου και γίνε άνδρας και μπορείς να έρχεσαι να παίρνεις το συσσίτιό σου. Εσύ δεν είσαι άνθρωπος, είσαι πλάσμα του διαβόλου”. Του είπα: “Και τι να κάνω, είμαι άνεργη”. “Άμα είσαι άνεργη και θες να αυξήσεις τα εισοδήματά σου να πας να γίνεις πόρνη”».

συσσίτιοιερέαςΕκκλησίαειδήσεις τώραΚαλλιθέα