Ελλάδα|06.05.2022 12:38

Κάλυμνος: Πρώην σύντροφός της 19χρονης ο κατηγορούμενος - Τι απαντούν αστυνομικές πηγές στις κατηγορίες ότι την έδιωξαν όταν κατήγγειλε βιασμό

Newsroom

Αίσθηση και έρευνες έχει προκαλέσει η καταγγελία 19χρονης ότι βιάστηκε στην Κάλυμνο και όταν στο Αστυνομικό Τμήμα για να προχωρήσει σε καταγγελία, οι αστυνομικοί την απέτρεψαν λέγοντάς της ότι «θα βρει και εκείνη τον μπελά της». 

Ειδικότερα, η 19χρονη στις 14 Απριλίου κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στο νησί με  τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι πρώην σύντροφός της. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η δικηγόρος Σταματία Μάρκου, η 19χρονη μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου να καταγγείλει τον βιασμό της και να υποβάλει μήνυση. Εκεί οι αστυνομικοί, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει η δικηγόρος της κοπέλας στο Mega, προσπάθησαν να την προτρέψουν να μην προχωρήσει σε μήνυση.

Όπως φαίνεται, της είπαν ότι «θα βρει και εκείνη τον μπελά της» και την ενημέρωσαν «ότι θα τον καλέσουν (σ.σ. τον καταγγελλόμενο ως βιαστή) για συστάσεις».

Τι ισχυρίζονται οι αστυνομικοί

Από πλευράς τους, αστυνομικές πηγές ισχυρίζονται ότι η κοπέλα μετέβη στο ΑΤ και κάποια στιγμή είπε πως θέλει να μιλήσει με τον δικηγόρο της «και έφυγε». Τότε, εκείνοι λένε πως την πήραν τηλέφωνο και της είπαν να επιστρέψει.

Στο μεταξύ είχε ενημερωθεί ο εισαγγελέας και προσήχθη ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος καθώς δεν εμφανίστηκε η κοπέλα, αφέθηκε ελεύθερος.

Την επόμενη μέρα, η κοπέλα μετέβη στο Περιστέρι στην Αθήνα και έκανε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα. Όπως κατήγγειλε, διασκέδαζε σε μπαρ και κάποια στιγμή βγήκε έξω με τον φερόμενο ως δράστη, για να μιλήσουν. Τότε, υποστηρίζει πως τη βίασε.

Πριν δύο μέρες, στις 4 Μαΐου η κοπέλα έκανε μήνυση στην αδερφή του άνδρα για σωματική εξύβριση και απειλή. Από πλευράς της και εκείνη, υπέβαλε μήνυση για εξύβριση.

Ξεκινά έρευνα με παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνηθεί η καταγγελία της 19χρονης φοιτήτριας στην Κάλυμνο

Ειδικότερα, ο υπουργός ζητά να διερευνηθεί εάν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγελίας βιασμού 19χρονης, υπόθεση που είδε το «φως» της δημοσιότητας από την ίδια την κοπέλα και τη δικηγόρο της.

ειδήσεις τώρασεξουαλική κακοποίησηΚάλυμνοςκακοποίησηβιασμόςμήνυση