Ελλάδα|08.05.2022 16:37

Η Μάρω και ο Έλτον με το καρότσι του έδωσαν ρεσιτάλ στο χορό της ζωής

Κώστας Ασημακόπουλος

Η επιστροφή στην κανονικότητα μετά από δύο χρόνια καραντίνας έβγαλε και πάλι στους δρόμους και στις πλατείες τους μουσικοχορευτικούς συλλόγους που τίμησαν δεόντως την παγκόσμια ημέρα χορού στις 7 Μαΐου.

Μία από αυτές τις εκδηλώσεις έγινε στη Σκάλα Ωρωπού με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από όλη την επικράτεια του Δήμου Ωρωπού με διοργανωτή τον τοπικό Πολιτιστικό και Πνευματικό Σύλλογο.

Συγκινητικό φινάλε

Την παράσταση έκλεψαν η δασκάλα χορού Μάρω Λέφα κάτοικος Ωρωπού και ο 39χρονος μαθητής της Έλτον Γκοχαράι που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο και παράλληλα είναι ενεργός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο στην ομάδα του Άτλαντα. Το χορευτικό ντουέτο ήταν εντυπωσιακό και το φινάλε της χορογραφίας άκρως συγκινητικό με δεκάδες πολίτες να χειροκροτούν από ενθουσιασμό...

«Δεν τα παρατάμε στη ζωή"

«Το χάρηκα πολύ. Μετά από πολύ καιρό καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο. Νιώθω πως προσφέρω κάτι δυνατό στους συνανθρώπους μου και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω", λέει στο ethnos.gr o 39χρονος χορευτής και πρόσθεσε: "Δείχνεις σε όλους τους ΑμΕΑ πως η ζωή είναι μπροστά και δεν πρέπει να τα παρατάμε. Αλλα και στους αρτημελείς που νομίζουν πως έχουν προβλήματα. Είμαστε εδώ για να τους στείλουμε μήνυμα ζωής».

«Περιμένουμε κι άλλους να έρθουν»

Ο Έλτον ξεχωρίζει για την ευγένεια και την κοινωνικότητα του και παραδέχεται πως μετά τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας είχε άγχος για την παράσταση του Σαββάτου παρουσία του κοινού: «Στην αρχή είχα λίγο άγχος διότι λόγω της καραντίνας είχαμε πολύ καιρό να δώσουμε δημόσια παράσταση. Οταν δεν έρχεσαι σε επαφή με τον κόσμο αποξενώνεσαι. Περιμένουμε και άλλους να έρθουν κοντά μας. Κάνω μαθήματα δύο φορές την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες ημέρες κάνω προπονήσεις μπάσκετ».

«Χαρισματικός γεμάτος ζωή"

Η δασκάλα χορού και γυμνάστρια των ΤΕΦΑΑΑ Μάρω Λέφα είπε για τη συνεργασία της με τον Έλτον: «Είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος που διψάει για ζωή και συνεργαζόμαστε από το 2011. Τον είχα γνωρίσει σε έναν σύλλογο ατόμων με ειδικές ανάγκες όπου πρόσφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου. Εγώ μένω στον Ωρωπό και μέσω της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ωρωπού μας έχει παραχωρηθεί το πνευματικό κέντρο Μαρκοπούλου δύο φορές την εβδομάδα για να κάνουμε τα μαθήματα μας».

«Μας πήγε πίσω η καραντίνα"

Οπως λέει η Μάρω Λέφα η καραντίνα ήταν πραγματική καταστροφή για τις δραστηριότητες της χορευτικής ομάδας της ΚΕΔΩ και όχι μόνο: «Η καραντίνα μας έκλεισε σπίτι, ανέστειλε την καθημερινή δραστηριότητα μας και μας έφερε πολύ πίσω. Προσπαθούμε να επανέλθουμε. Και για αυτό είχαμε και λίγο άγχος. Ηταν η πρώτη παράσταση μας μπροστά στο κοινό και υπήρχε λίγο πίεση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και είμαστε χαρούμενοι που άρεσε στον κόσμο η δουλειά μας».

«Ελπίζω να έρθουν και άλλοι στην ομάδα μας"

Εκτός από τον Έλτον στην χορευτική ομάδα της Μάρως Λέφα είναι ακόμα τρία παιδιά με αφτισμό και ένα με σύνδρομο ντάουμ που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους: «Οι μαθητές μου είναι τα αστεράκια μου. Κάνουν τεράστια προσπάθεια και δίνουν το παράδειγμα. Ο χορός απελευθερώνει το σώμα και το μυαλό και ευεργετεί την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Είμαι σίγουρη πως μετά από αυτή την βραδιά η σχολή χορού μας θα αποκτήσει πολλά νέα μέλη και είμαστε ανοικτοί να πορευτούμε μαζί».

«Κατάθεση ψυχής»

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης: «Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος από την όμορφη αυτή εκδήλωση που τίμησε την παγκόσμια ημέρα χορού αλλά και τον τόπο μας. Ιδιαίτερα όμως θέλω να σταθώ στο χορευτικό που παρουσίασε το τμήμα ΑμΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ωρωπού όπου οι χορευτές έκαναν κατάθεση ψυχής. Συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό και Πνευματικό Σύλλογο Σκάλας Ωρωπού και στην πρόεδρο Βάσω Βλάχου».

χορόςμπάσκετ με αμαξίδιοΑμεΑΠαγκόσμια Ημέρα ΧορούΩρωπός