Ελλάδα|09.05.2022 13:36

Ατύχημα σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη: Πότε θα πάρει εξιτήριο η 8χρονη – Η κατάσταση της υγείας της

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Πολύ καλά εξελίσσεται τόσο η σωματική όσο και η ψυχολογική υγεία του 8χρονου κοριτσιού, που ανήμερα της Πρωτομαγιάς ακρωτηριάστηκε το μικρό δάχτυλο του ενός χεριού της, ενώ βρισκόταν σε τσουλήθρα παιδικής χαράς στην παραλία της Θεσσαλονίκης και το οποίο από τότε, αφού έγινε η επανακόλληση, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr, o πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Παναγιώτης Τουχτίδης, το κοριτσάκι αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου ή το αργότερο αύριο, Τρίτη 10 του μήνα, κάτι που από την αρχή ήταν προγραμματισμένο και με την προϋπόθεση ότι δεν θα παρουσίαζε κάποια αρνητική εξέλιξη η υγεία του.

Σύμφωνα με τον κ. Τουχτίδη, οι περίπου δέκα μέρες νοσηλείας της 8χρονης κρίθηκαν από τους γιατρούς από την αρχή απαραίτητες, εξαιτίας της μορφής του τραύματός της και της διαδικασίας που έπρεπε να ακολουθηθεί για την αντιμετώπισή του.

«Σε περιπτώσεις που γίνεται ακρωτηριασμός κάποιου μέλους ανθρωπίνου σώματος και επανακόλλησή του με χειρουργική επέμβαση, είναι απαραίτητο να ελέγχεται πολύ τακτικά από τους γιατρούς η εξέλιξη της υγείας του ασθενούς και βέβαια να διαπιστώνεται, αν έχει πετύχει απολύτως η επέμβαση. Τις πρώτες τέσσερις μέρες μετά την επέμβαση ο έλεγχος του τραύματος πρέπει να γίνεται κάθε μία ώρα. Μπορεί να είναι κουραστικό αυτό για τον ασθενή, ωστόσο, αυτό πρέπει να κάνουν οι θεράποντες γιατροί και αυτό ακριβώς έκαναν. Πλέον οι έλεγχοι έχουν αραιώσει χρονικά, ωστόσο, πάλι γίνονται συχνά κάθε μέρα. Το σημαντικότερο είναι ότι η υγεία του κοριτσιού εξελίσσεται πολύ καλά και σήμερα ή το πολύ αύριο θα πάρει εξιτήριο, όπως είχε από την αρχή προγραμματιστεί. Επίσης, σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκεται και η ψυχολογική υγεία του παιδιού. Από την αρχή υποστηρίχθηκε από ομάδα ειδικών και αυτό βοήθησε πάρα πολύ», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Τουχτίδης.

εξιτήριοκορίτσιπαιδική χαράειδήσεις τώραΝοσοκομείο Παπαγεωργίου