Ελλάδα|09.05.2022 21:09

Αν στη θέση μου ήταν ένα νέο παιδί μπορεί να αυτοκτονούσε - Η Ιωάννα μίλησε για την τρανσφοβική επίθεση που δέχτηκε από κληρικό

Newsroom

Για τα όσα διαδραματίστηκαν στην εκκλησία της Καλλιθέας από το συσσίτιο της οποίας εκδιώχθηκε μετά από τη χυδαία φραστική, τρανσφοβική επίθεση που δέχθηκε από ιερέα, μίλησε η Ιωάννα σε τηλεοπτική της εμφάνιση. Όπως δήλωσε η ίδια σοκαρίστηκε  από την αντίδραση του κληρικού καθώς δεν περίμενε τόσο μίσος και κακία από έναν εκπρόσωπο του Θεού.

«Αυτό το γεγονός που συνέβη είναι τραγικό ιδίως για έναν άνθρωπο που είναι αδύναμος και βρισκόταν σε αυτή τη θέση. Ευτυχώς, μέσα στην ατυχία μου, έτυχε σε μένα που είμαι ένας άνθρωπος που έχω κάνει πολλή δουλειά με το εαυτό μου», ανέφερε η Ιωάννα στην ΕΡΤ και σημείωσε: «Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή που μου συνέβη αυτό το πράγμα, στον χώρο που μου συνέβη με συγκλόνισε γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, ήταν πάρα πολύ άσχημο».

Όπως εξήγησε η ίδια, θα το θεωρούσε σύνηθες να δεχθεί σεξιστική επίθεση στον δρόμο, αλλά όχι στην εκκλησία. «Όταν πηγαίνεις στον οίκο του Θεού, θέλεις να λάβεις αγάπη, μία καλή κουβέντα, στοργή και φαγητό. Ό,τι πρεσβεύει ο λόγος του Θεού», είπε, αφού εξήγησε ότι είχε όλα τα δικαιολογητικά για να πάρει το συσσίτιο. «Εγώ θεωρώ αυτόν τον άνθρωπο επικίνδυνο για την εκκλησία», σημείωσε στη συνέχεια, λέγοντας ότι, ενδεχομένως, εάν στη θέση της είχε βρεθεί ένα νέο παιδί που είχε «εκδιωχθεί από τους γονείς του, ήταν κατατρεγμένο από την κοινωνία» και πήγαινε να ζητούσε την βοήθειά του τότε «μπορεί να αυτοκτονούσε κιόλας, να έβγαινε στον δρόμο». «Το ψυχολογικό πρόβλημα θα ήταν τρομερό για την πορεία του», συμπλήρωσε.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στην εκκλησία

Όπως δήλωσε στη συνέχεια η Ιωάννα, υπογραμμίζοντας ότι οι ναοί είναι χώροι αγάπης, «πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στην εκκλησία». Η ίδια υπογράμμισε ότι, κατά τη γνώμη της, ο εν λόγω κληρικός θα πρέπει να αντικατασταθεί.

ειδήσεις τώρασυσσίτιοτρανσέξουαλιερέαςΚαλλιθέα