Ελλάδα|10.05.2022 13:50

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Πέτρες από κουκουλοφόρους - Απαντούν με χημικά τα ΜΑΤ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν νωρίς το μεσημέρι στο ΑΠΘ. Ομάδα κουκουλοφόρων εκτοξεύει πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση χημικών. Περίπου 100 φοιτητές των ΕΑΑΚ και του ΚΚΕ φωνάζουν συνθήματα ζητώντας την απομάκρυνση των ΜΑΤ από το ΑΠΘ.

Στο σημείο βρίσκονται και 20 αναρχικοί φορώντας κράνη και ρόπαλα.

Εκτεταμένα επεισόδια στο ΑΠΘ

Όπως μετέδωσε το OPEN, οι αστυνομικοί εισήλθαν στο χώρο του πανεπιστημίου για να απομακρύνει νεαρούς που είχαν αποκλείσει την είσοδο του ιδρύματος, αντιδρώντας στην κατασκευή βιβλιοθήκης στο χώρο που βρισκόταν η κατάληψη το Βιολογικού.

Ακολούθησε ένταση και εκτεταμένα επεισόδια, με του αστυνομικούς να προχωρούν σε προσαγωγές ατόμων. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Φοιτητές αποχωρούν από τα μαθήματά τους, ενώ εργαζόμενοι στο ΑΠΘ σπεύδουν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους από το campus.

Νέος «κύκλος» επεισοδίων

Λίγη ώρα μετά, τα επεισόδια «μεταφέρθηκαν» μπροστά από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Ομάδα αντιεξουσιαστών κατά την αποχώρησή από την Σχολή Θετικών Επιστημών κινήθηκε προς το κτίτιο Διοίκησης του πανεπιστημίου έσπασε τζαμαρίες και κατέβασε τα στόρια. Οι υπάλληλοι που βρίσσκονταν στο σημείο αποχώρησαν απο το κτίριο ενώ οι αναρχικοί απομακρύνθηκαν μετά την επέμβαση της Αστυνομίας.

επεισόδιααστυνομίακουκουλοφόροιειδήσεις τώρα