Ελλάδα|10.05.2022 16:25

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Έβαλε πρώτη και σπινιάροντας πέρασε από πάνω του» - Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητεί ο Κούγιας

Newsroom

Τη στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας ζητεί να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματοσύνη για τον 52χρονο οδηγό, που σκότωσε παρασαίρνοντας με το αυτοκίνητό του δύο ηλικιωμένους άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή στη Μονεμβασιά, στο «φως» έρχονται συγκλονιστικές μαρτυρίες για το τροχαίο.

Άνδρας που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό περιγράφει λεπτομερώς όσα είδε, στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.

«Έκανε ελιγμό και πέρασε αριστερά από τον τραυματία με μικρή ταχύτητα, ενώ επιστρέφοντας στο ρεύμα κυκλοφορίας του με την πίσω δεξιά ρόδα πάτησε το κεφάλι του τραυματία. Περνώντας δίπλα μου διέκρινα τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος ήταν ο Κ.Π. και ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο. Εν συνεχεία κατευθύνθηκε προς την πλατεία και επέστρεψε. Σταμάτησε γύρω στα 20 μέτρα πριν τον τραυματία, έβαλε πρώτη ταχύτητα και σπινιάροντας πέρασε πάνω από τον κώνο της αστυνομίας και τον τραυματία, αποτελειώνοντάς τον κυριολεκτικά» περιέγραψε ο αυτόπτης, σοκάροντας.

Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ζητεί ο Αλέξης Κούγιας

Αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του ο 52χρονος κατηγορούμενος. Ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας υπέβαλε το αίτημα για να διαπιστωθεί η ψυχική κατάσταση του κατηγορουμένου και συγκεκριμένα να διαπιστωθεί η διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών και όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος, ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να καταλάβει την ποινική διαδικασία σε βάρος του.

Όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας, «η κατάσταση διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του κατηγορουμένου προκύπτει από το πλήθος των μαρτυρικών καταθέσεων που υπάρχουν ήδη στη δικογραφία, καθώς όλοι οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους αναφέρουν έναν άνθρωπο που μέχρι τις 22:00 του προηγουμένου Σαββάτου, έχαιρε της εκτιμήσεως όλης της περιοχής, δεν είχε πειράξει ούτε ένα μυρμήγκι, είχε το προφίλ ενός ευγενούς ανθρώπου με καλοσύνη που είχε αφιερώσει τη ζωή του στη φροντίδα των υπερήλικων γονέων του και γι’ αυτό δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια, ενώ από τους γονείς του η μητέρα του πάσχει από διπολική διαταραχή, ανίατη ψυχιατρική πάθηση που εκδήλωσε σχεδόν στην ίδια ηλικία με αυτήν που βρίσκεται σήμερα ο κατηγορούμενος.
Σε αντιδιαστολή όλων αυτών, διαβάζοντας αυτή τη δικογραφία και αυτές τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί από τρίτους, άσχετους με τον κατηγορούμενο, ανθρώπους, διαπιστώνουμε ότι περιγράφουν όλοι μια εκτός λογικής συμπεριφορά του ανθρώπου αυτού, τουλάχιστον 24 ώρες πριν από το έγκλημα...».

Ο κ. Κούγιας επαναλαμβάνει την αδυναμία του κατηγορούμενου να επικοινωνήσει λογικά με τον δικηγόρο του είτε με τους αστυνομικούς που τον φυλάσσουν στο αστυνομικό τμήμα Σκάλας. Μάλιστα, όπως λέει, για λόγους ασφαλείας τον είχαν οδηγήσει στο δημόσιο νοσοκομείο Σπάρτης.

Ο κ. Κούγιας ζητεί από την ανακρίτρια τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης διατάσσοντας την μεταγωγή του στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά ο Αλέξης Κούγιας, με σχετικό δελτίο Τύπου, ενημερώνει πως «οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διευθύνσεως Σπάρτης, δεν επιτρέπουν την επίσκεψη καθηγητή ψυχιατρικής στον κρατούμενο, εγκαταλείποντάς τον επί τρεις συνεχείς ημέρες, σε μια αδιάκοπη μανιακή κρίση».

«Προβαίνουμε σ’ αυτήν την ανακοίνωση και θέτουμε προ των ευθυνών τους όλους τους υπευθύνους για οτιδήποτε συμβεί στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, ο οποίος αντί να έχει οδηγηθεί από την πρώτη στιγμή στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Τριπόλεως, του χορηγούνται ισχυρά ηρεμιστικά φάρμακα, χωρίς να έχει εξεταστεί από ειδικό ψυχίατρο, με συνταγές που υπογράφουν παθολόγοι» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Είχε σώας τα φρένας»

«Υπάρχει έγκλημα ανθρωποκτονίας τετελεσμένο, που προϋποθέτει αποδεδειγμένο δόλο. Το αυτοκίνητο λειτούργησε ως μέσο εγκλήματος», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Xρήστος Πλειώτας, ο οποίος περιέγραψε το πώς συνέβη -λεπτό προς λεπτό- το τρομερό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή δύο ηλικιωμένων στη Μονεμβασιά.

Έχοντας αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας, ο κ. Πλειώτας έκανε μια λεπτομερή αναφορά για το πώς συνέβη η απίστευτη τραγωδία, επισημαίνοντας την εγκληματική δράση του 52χρονου κατηγορούμενου.

«Ήταν ένας απλά τραυματισμένος συνεπιβάτης σε ένα δίκυκλο που βρέθηκε στο οδόστρωμα. Ο μόνος τραυματισμός του ήταν ορθοπεδικός και είχε πλήρως τις αισθήσεις του. Δέχθηκε με βιαιότητα δεύτερη προσβολή (με το αυτοκίνητο) από τον δράστη, ο οποίος σκόπιμα το όχημά του πάνω του. Τον παρέσυρε επί εκατοντάδες μέτρα και τον αποτελείωσε», είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Πλειώτας.

«Δυστυχώς ο επίλογος είναι τραγικός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος. Σχολιάζοντας δε τη δήλωση του Αλέξη Κούγια, που ανέλαβε την υπεράσπιση του δράστη, τόνισε ότι «καθ’ ημάς υπάρχει έγκλημα, ανθρωποκτονία προμελετημένη που περιέχει δόλο».

δολοφονίαειδήσεις τώραπαράσυρσηΑλέξης ΚούγιαςνεκροίΜονεμβασιά