Ελλάδα|11.05.2022 14:31

ΑΠΘ: Βίντεο που προκαλούν απορίες – Άνδρας επιτίθεται στα ΜΑΤ πριν ξεκινήσει η ένταση και στη συνέχεια κυκλοφορεί ελεύθερος

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI

Βίντεο με έναν άγνωστο άνδρα που προκαλεί άνδρες των ΜΑΤ έξω από το Κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο των social media, προκαλώντας ερωτήματα. Η Αστυνομία ισχυρίζεται πως «επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον αστυνομικού».

Ειδικότερα, στο βίντεο που κυκλοφορεί από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο, ο εν λόγω άνδρας φαίνεται να φωνάζει σε άνδρες των ΜΑΤ -πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια στο ΑΠΘ. Κινήσεις των χεριών του δείχνουν πως ενδεχομένως προσπάθησε να αποσπάσει τον εξοπλισμό αστυνομικού. Μετά το σκηνικό, ξεσπάει ένταση μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών. 

Ο άνδρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι 48 ετών και φαίνεται ότι συνελήφθη. «Πρόκειται για έναν 48χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιτέθηκε φραστικά προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, και στη συνέχεια επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον αστυνομικού, ο οποίος αντέδρασε και τον απώθησε, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση», ανακοινώθηκε σχετικά.

Ωστόσο, από τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει δεν είναι ξεκάθαρο αν οι Αρχές προχώρησαν σε σύλληψη ή προσαγωγή. Πλάνο του ίδιου  άνδρα να μιλά στο τηλέφωνο ενώ τα επεισόδια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μεταδίδει και το 902.gr: