Ελλάδα|16.05.2022 19:54

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Βασικό θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ η καταδίκη για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά

Newsroom

Την είδηση σχετικά με την ενοχή του γυναικοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου φιλοξενούν τα μεγαλύτερα βρετανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα οποία παρακολουθούν από την αρχή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Γνωστά μέσα ενημέρωσης όπως η DailyMail, ο Guardian, η Sun και η Mirror έπαιξαν ως έκτακτη είδηση την απόφαση του δικαστηρίου.

Η Daily Mail αναφέρει πως ο Έλληνας πιλότος κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία της νεαρής συζύγου του. Παράλληλα, συμπληρώνει πως μετά τη δολοφονία ο δράστης «επινόησε ένα περίτεχνο σχέδιο» αναφορικά με το ότι η σύζυγός του δολοφονήθηκε από ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι τους.

Η Sun από την πλευρά της επισημαίνει πως ο σύζυγος της Καρολάιν Κράουτς κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της Βρετανίδας μητέρας μπροστά στο μωρό τους, καθώς και για προσπάθεια να παραπλανήσει τις Αρχές. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έπνιξε την 20χρονη σύζυγό του πέρυσι τον Μάιο, πριν σκοτώσει με βάναυσο τρόπο τον κύλο τους, Ρόξυ.

Το πρακτορείο του Skynews σημειώνει πως ο Έλληνας πιλότος ελικοπτέρου, που προσπάθησε να ισχυριστεί ότι η Βρετανίδα σύζυγός του δολοφονήθηκε από ένοπλους ληστές στο σπίτι τους στην Αθήνα, καταδικάστηκε για τη δολοφονία της.

Δικαστήριο στην ελληνική πρωτεύουσα έκρινε ένοχο τον 34χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς τον Μάιο του 2021, την ώρα που η 11 μηνών κόρη του ζευγαριού κοιμόταν στο σπίτι. Για εβδομάδες, παραπλανούσε την αστυνομία υποστηρίζοντας ότι σκοτώθηκε σε μια βίαιη εισβολή σε σπίτι.

«Ο 34χρονος εκπαιδευμένος στο Ηνωμένο Βασίλειο αεροπόρος, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει διάρρηξη σε μια προσπάθεια να καλύψει το έγκλημα -μια γραμμή υπεράσπισης που διατήρησε για σχεδόν έξι εβδομάδες- ήταν ανέκφραστος όταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία. Πριν από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η εισαγγελέας, Ευγενία Σταθοπούλου, δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι η δολοφονία ήταν εν ψυχρώ και σχεδιασμένη», γράφει ο βρετανικός Guardian.

Μπάμπης ΑναγνωστόπουλοςΓλυκά ΝεράΚαρολάινειδήσεις τώραγυναικοκτονία